logo
Hovedmeny


Mesterturnering (med litt ekstra) i Bodø fredag 19.februar
Av Arne Kristian Nordhei, 12. Februar 2010 11:20
Sist endret 12. Februar 2010 11:28
 
Fredag 19.februar er det klart for den andre mesterturneringen for året i Bodø. Vi spiller på Gründer, og turneringsstart er 18:30.


Sted: Gründer.
Påmeldning fram til 18:30.
Turneringsavgift: 50 kroner (30 kr avgift til NBgF).
Turneringsleder: Arne Kristian Nordhei.

Vi har nå blitt 31 medlemmer i klubben . Vi fortsetter å vokse, og dette gir noen ekstra utfordringer når det gjelder å arrangere turneringene. I tillegg blir det litt mer uoversiktig for arrangøren å vite hvor mange som kommer, samtidig som medlemsmassen består av ulike typer spillere. Derfor prøver vi denne gangen å kjøre et litt mer sosialt opplegg på en fredag, der de som er utslåtte får spille korte (gratis) jackpoter med flax-lodd i premie (etter Kristiansand-modellen). Antall gratis jackpoter vil selvsagt være begrenset, og avhengig av antall deltakere totalt sett.

8 spillere eller mindre

Hvis vi blir 8 eller færre spillere spiller vi vanlig DE (uten »atle-regelen»), 9 poeng i hovedsiden, 5 poeng på tapersiden. Alle som går ut, og som fremdeles ønsker å spille backgammon, settes inn i jackpoter.

9-16 spillere

Mest sannsynlig blir vi fra 9 til 16 spillere. Øyvind har laget et nytt skjema som er en Double Elimination-variant som har monrad-elementer i seg. Du kan laste ned skjemaet her.. Øyvind får selv ikke spilt, men er veldig spent på tilbakemeldingene.

Fordeler med det nye skjemaet:

* kampene på tapersiden i de fire første rundene kan være like lange som på vinnersiden ( i Playpool må runde 3, 4, 5, 6, 7 være halvparten så lange som på vinnersiden)
* de som taper første runde har større sjanse for å nå finalen enn i det vanlige skjemaet (playpool) (en kamp mindre).

Ulemper med det nye skjemaet:

* ikke helt symmetrisk (mest en ulempe estetisk sett)
* vinneren av C1 får seg en ganske lang pause, mens han venter på to sluttspillsrunder
* det går ikke an å kåre en 4. plass, det blir delt 4. og 5. plass, men det gjør ikke noe i forhold til mesterpoeng.

Man må uansett tape to ganger for å være utslått av mesterturneringen. Etter andre runde er 4 spillere utslått, og disse går inn i en slags taper-jackpot (3 poeng) hvor vinneren får et flax-lodd.

17+ spillere

Skulle vi blir 17 eller flere spillere fungerer dette opplegget dårlig, det vil ta for lang tid. Da kjører vi cup uten oppsamling. Kamplengder på 7-7-7-7-9 poeng. Alle som slås ut får spille jackpot, det settes opp et begrenset antall jackpoter etter opplegg beskrevet over.



Vi satser på en sosial backgammonkveld med mye spilling. Alle som har eget brett må ta dette med siden vi for tiden har en del nye spillere uten eget brett. Hvis vi har for få brett til turneringen vil de med eget brett og ferske spillere som ikke eier eget brett være garantert plass i turneringen.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND