logo
Hovedmeny


Lydmannen som brøt lydmuren – basert på en sann historie
Av Thorleif Reisvold, 26. September 2016 12:29
Sist endret 27. September 2016 16:20
 
Fjorårets turneringsleder i NM hadde over flere måneder drillet lydmannen i de viktigste reglene som kun praktiseres i NM. Ingen skulle få ta rotta på lydmannen som følge av smutthull i turneringsregelverket.


Opplæring i tre sentrale regler som kan brukes mot deg under NM var fullført.

1. Kast alltid på høyre side av brettet, ellers kan motstander kreve omkast.
2. Pass på at terningene kommer ut omtrent samtidig fra risteboksen, ellers kan motstander kreve omkast (du også).
3. Ikke kast før motstander har tatt opp terningene sine. Da gjelder nemlig kastet om motstander ønsker det og i tillegg kan han flytte ferdig vel vitende om hva du får i neste kast.

Alt var forstått. Papirene mottatt. Lydmannen var sertifisert regelrytter.

NM var nesten over. Alt hadde gått som smurt og kun en jackpot kamp gjensto for lydmannen – mot fjorårets turneringsleder i NM.

Lydmannen måtte vente litt ettersom fjorårets turneringsleder i NM deltok på Generalforsamlingen. Tiden ble slått i hjel ved å se på selveste NM finalen. Lydmannen prøvde å være sosial med andre finaletilskuere. Dette falt i dårlig jord og turneringslederen for årets NM ga ham fort to advarsler for å snakke. Lydmannen skjønte lite. Ingen lyd ingen lydmann.

Kort tid etterpå kom turneringslederen fra fjorårets NM bort og spurte om lydmannen var klar til å spille jackpotfinalen. Lydmannen hvisket «det kan vi godt, men ikke snakk nå, vi må være helt stille!».

Så smalt det.

Årets turneringsleder i NM kom farende bort med bestemte skritt og dro lydmannen med seg ut av lokalet. Lydmuren var brutt for siste gang. Ingen flere advarsler.

Turneringslederen fra fjorårets NM innså at han var utgått på dato. To nye regler var innført uten hans viten.

1. Det er ikke lov å si noe som helst om du ser på en backgammonkamp. Sier du noe 3 ganger blir du slept ut av lokalet.
2. Det skal settes opp gjerder som skal forhindre tilskuere tilgang til kamp. Bruk stoler i mangel av bedre materiale.

Lydmannen ble sjokkert, men samlet seg fort, regler er regler.

Senere på kvelden skulle jackpotfinalen endelig spilles på Flesland. Bagasje ble brukt til å sette opp gjerder rundt finalebordet. Det var imidlertid så mye bråk på flyplassen at lydmannen så seg nødt til å reise seg opp og lage en høy hysjelyd med pekefingeren. Resultatet var nedslående. Respekten for NBgFs turneringsreglement var totalt fraværende. Folk bare lo.

Lydmannen vurderte kvelertak på samtlige, men det var sent og kort tid til avreise, samtidig hadde fjorårets turneringsleder i NM fått akutt latterkrampe. Kampen ble derfor utsatt nok en gang.

Som alltid et flott NM med minner for livet. Ses i 2017.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND