logo
Hovedmeny


World Class i Monte Carlo
Av Victor M Petersen, 4. August 2008 16:32
Sist endret 4. August 2008 17:24
 

Victor M Petersen (Norway) vs Mario Sequeira (Portugal)


Det var med ekstremt lave forventninger jeg dro til VM i år. I februar ble det klart at familien skulle feriere i Menton (10 minutter med tog fra MC) og jeg passet på at ferien ble lagt slik at jeg kunne være med i VM. Normalt sett er det vanskelig for meg å komme unna barnepass, men i juli i Menton har jeg tilgang til besteforeldre som barnepassere, så turneringen har et perfekt tidspunkt og plassering for meg.

Det eneste problemet er at jeg bare har spilt live fire ganger det siste året. I tillegg har det også blitt lite spilling på datamskinen, så jeg var i tvil om jeg skulle gidde å stille med så lite spilletrening. Håpet var hele tiden at jeg skulle få spilt en del matcher mot GNU før avreise, men diverse jobbreiser i juni gjorde at treningen ble begrenset til ca 20 15p matcher.

Med 200 deltagere ble det en del byes, men jeg var ikke av de heldige. I første runde møtte Hamza Nar fra Tyrkia og kom raskt ned 0-8. Etter det kom jeg mer inn i det og jeg synes han spilte dårlig. Hadde helt klart spilt mindre agressivt i de første spillene hvis jeg hadde visst mer om hvordan han spilte. Jeg vant komfortabelt 17-13. Til Nar's forsvar må det sies at han vant 5 matcher i 1.cons, vant en eller annen form for blitz turnering og vant LC i Cannes.

I andre runde møtte jeg verdensmester fra '84 og high stake gambler, legenden Mike Svobodny. Jeg vant de første 5 spillene til 7-0, droppet de neste 4 spillene til 7-4. Da sa han "in america they call me one point Mikey" jeg svarte " in Norway they call me world-class Victor". Uansett ble det ikke flere poeng på Svobodny, jeg vant de siste åtte spillene og det ble 17-4. Etter matchene sier ryktene at han dissa spillet mitt, uansett gikk oddsene mine hos Holm opp, slik at jeg ga 105 ganger pengene i siste 64. Jeg tror jeg var ca 50/50 mot Svobodny.

I tredje møtte jeg Bruno Fanan fra Frankrike/Italia, han spilt greit, ikke veldig bra, jeg vant matchen ganske komfortabelt. Tipper jeg var ca 60/40 favoritt.

Fjerde runde var den desidert tøffeste matchen, motstander var Martin Foldager fra Danmark. Jeg kom ned 2-9 før middagspause. Gikk og spiste alene. Spilte veldig aggressivt etter pause og kom etterhvert opp i en ledelse 18-16 cr. Det skjedde ikke mye i spillet for min del, jeg ble stående i et timet 1-5 bakspill. Traff ingenting fra 5-er punkter, men fikk skudd da han skulle rydde 4-er punktet og traff, han har 7 av og jeg har sterkt bo. Så må han gi skudd på brikke nr 2 som jeg også treffer, men til tross for 5-punkts bord (6-2) med spears på et par punkter klarer jeg ikke å lukke ute de to brikkene og jeg må se en 95% mulighet (mitt anslag) mulighet til å vinne matchen, passere. På DMP får jeg ingenting av terninger. Han lager noen punkter og får hoppet ut med bakmennen med noen doble. Jeg står med bakbrikkene splittet på 24 og 23 og siden han ikke har laget barpunktet lar jeg de forbli splittet i håp om skudd i outfielden. Risikoen er selvfølgelig at jeg kan bli blitzet og at jeg ikke får eneren jeg trenger for et anker når jeg ønsker å lage det. Han ender opp med å slå løst på 1-er punktet så jeg synes strategien fungerte, men han kritiserte at jeg ikke ankret opp i ettertid. Uansett kommer vi etterhvert opp i en situasjon hvor han har begynt bear-off. Han har 5-punkts bo, et par brikker av og er strippet på 6 og 5 punktet. Jeg har en på bar og en brikke på fire punktet. Han kaster 5-2 og spiller 5/3 5/off jeg kaster 41 og spiller bar/20 og han kaster 61 (skudd!) 6/5* 6/off og jeg kaster 41 og treffer fra bar. Deretter lukker jeg bordet og han har bare 4 av og jeg vinner matchen. Foldager virket solid, jeg tipper han var favoritt mot meg, men ikke mer enn 55/45, kanskje mindre.

Etter matchen gikk jeg for å se etter min neste motstander, vinneren av Akarov og Mario Kuhl. Det var en maraton match på 34 spill til 19 poeng. Kuhl gjorde alt for å presse ut maksimalt med equity, men lyktes ikke. matchen var litt av et syn. Jeg vurderte fra spillet at at jeg ville være kjempefavoritt mot Akarov og i beste fall 50/50 mot Kuhl. Heldigvis trakk Akarov det lengste strået. Arildo helte litt kaldt vann i blodet på meg da han sa at han hadde sett matcher av Akarov hvor han hadde spillt med en feilamargin på 4,5. basert på det jeg så virket det lavt. Jeg vant matchen komfortabelt, jeg følte meg som veldig stor favoritt til å vinne den matchen.

Det var en del potensielt sterke kvartfinalemotstandere, men nå Eber først slo ut Mochy for så å bli slått ut av Sequeira, fikk jeg igjen severt mye equity. Matchen startet med Sequeira ikke ville starte matchen før han fikk kjøpt nye terninger (butikken var stengt) og enden på visa var at turneringsleder Markowitz forlangte at vi skulle bruke mine terninger. Matchen ble spilt med Bronstein tid 15 sek pr trekk pluss 53 min i banken. Jeg kom opp i en 6-3 ledelse, så tok han ren rekube i et race hvor han ikke hadde mer enn 15% det ble 10-3 som senere ble til 14-4, før han vant en dobla gammon og scoren ble etterhvert 16-9. Jeg tok en kube og snudde spillet ganske raskt så kommer vi opp i følgende stilling :



Her var jeg sikker på at han kommer til droppe (han hadde droppet mange kuber) så jeg sender den over. Han tar uten å nøle og sender den tilbake med en gang, teknisk sett feil, men 9-20 cr frister vel ikke mye og kostnaden ved å miste markedet er betydelig.

Stillingen ble raskt matet inn i Snowie etter matchen som sa noe sånt som at jeg vinner 79% hvorav 20% gammon. Jeg klarer ikke sette opp stillinger i GNU, så jeg har ikke fått gjort en skikkelig rollout av den.

Sondre har satt den opp i GNU og på Eval :



I et rent race, vil doblingen være litt tidlig, men siden jeg har en del gammon som uansett gir 20-9 ledelse så er doblingen en whopper. Han trilla en magisk 66 noen kast senere som ga han spillet. Matchen kom til 18-18 hvorpå jeg fikk to lovende holdinggames på rad som ikke ga uttelling og matchen var tapt.

Etter dette tapte jeg i rekkefølge mot Ed O i 1. cons (11-1) og mot Eber i 2.nd cons, disse slo så i neste runde hhv Jon Kr. og Asbjørn, så med en seier ville vi vært sikret en norsk semifinalist eller kvartfinalist i consen. Hvis jeg er heldig får jeg matchen fra Ed O, som tar opp matchene sine på video. Alt i alt en fin turnering med flere hyggelige middager og øl sammen med de andre nordmennene. ....og selvfølgelig VM må være i MC...de som mener noe annet, bare skjønner ikke hva det handler om. At arrangementet burde vært bedre markedsført er så sin sak.

Victor


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND