logo
Hovedmeny


Rune Færevåg (BBgC) vinner sitt andre bymesterskap på to uker.
Av Thorleif Reisvold, 17. August 2008 08:40
Sist endret 19. September 2008 10:36
 
Den nybakte bymesteren i Bergen var ikke snauere enn at han også la Stavanger for sine føtter. To bymesterskap på to uker er intet mindre enn en bragd. SBgK gratulerer!


Stavanger Bymesterskap ble en fin opplevelse for de fremmøtte. Turneringsleder Øystein Johansen sørget som vanlig for knirkefri avvikling, selv med nytt turneringskonsept.

Monradturneringen på lørdag ble vunnet av Farzin Arabi (SBgK). 6 strake seire og seier mot Hall Skåra (OBgK) i påfølgende kvartfinale ga ham god grunn til å tro at en finale seier var innen rekkevidde neste dag. I semien ble imidlertid undertegnede et hinder for mye for Farzin.

Den andre semifinalen gikk mellom nevnte Rune og Harald Sæther (SBgK). Harald var stinn av selvtillit etter at han dagen før satte verdensrekord ved å vinne en 5 poengskamp i løpet av to spill - uten at kuben var i bruk. Dagen derpå ble kuben derimot svært avgjørende. På stillingen 7-5 (13) til Harald finner Rune en herlig (?) kube:



Harald tar og Rune sørger for at Harald ikke får flytte mer - gammon og seier til Rune.

I finalen løper Rune Thorleif i senk, samtidig som Thorleif sliter med kubehåndteringen. Fortjent og sikker seier til Rune.

Søndagsjackpoten ble i rettferdighetens navn vunnet av Peter O. Lura (HABK), dagen før hadde han maks utur ved å ende som nummer 9 i monradturneringen - kun 8 gikk videre til kvart. I finalen slo han Harald.

Ses neste år!



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND