logo


Constantin Amanaloaie fra Drammen vant den første NM-satelitten!
Av Arne Kristian Nordhei, turneringsleder NM 2009, 11. Juni 2009 14:40
Sist endret 26. Juni 2009 08:57
 

NM 2009 arrangeres i Bodø 2.-4. oktober. Torsdag 25.juni ble den første (av tre) online NM-satelitter arrangert. Det var gratis å delta, og premien var deltakelse i Mellomklassen i NM. 16 spillere fra hele landet deltok.


Innbydelsen (den opprinnelige nyheten) ligger under. Det var altså Constantin Amanaloaie fra Drammen Backgammonklubb som vant den første NM-satelitten! Og han er dermed den første offisielle påmeldte til NM 2009, vi gratulerer.

Dette var et lite eksperiment, og vi gjorde oss noen erfaringer. Brukergrensesnittet er ikke det beste, men det fungerer til dette formålet. For arrangøren er det minimalt med arbeid etter at turneringen er satt opp noe som gjør terskelen for overhodet å arrangere noe mye mindre, og det er et punkt som ikke skal undervurderes. Dette øker sannsynligheten for mer moro i framtiden.

De to neste satelittene arrangeres mest sannsynlig i august, følge med på nbgf.no. Takk til alle dere som deltok, det virket som alle hadde det moro. Chattefunksjonen gjør også dette til en litt sosial greie som det er moro å være med på, også som arrangør. Takk for alle hyggelige og morsomme meldinger underveis.

BBgK, NBgF, Yvonne og Thorleif ønsker med dette velkommen til den første NM-satelitten på playok.com. Den spilles i dag torsdag 25.juni klokken 19:00.

Tid: 25.juni klokken 19:00
Sted: playok.com, nbgfonline-rommet.
Turneringsformat: monrad (antall runder, se lengre ned)
Husk: lag brukerkonto i god tid, vi kan ikke garantere at du blir med hvis du kommer i siste liten.
Turneringsansvarlig: Arne Kristian Nordhei (og Yvonne Pasali som spillende medhjelper)

GRATIS

Det er gratis å delta, og premien er deltakelse i Mellomklassen i NM til høsten (verdi 400 kroner). Premien er personlig, man kan ikke velge å få pengene og man kan heller ikke gi premien bort. Vinner man kan man betale mellomlegget til mesterklassen hvis man ønsker det.

MONRAD

Det spilles monrad-turnering, 5 poengskamper, hver spiller får 15 minutter tilgjengelig. Vi spiller til vi har en vinner. Siden det er vanskelig å vite hvor mange som ønsker å delta i turneringen på forhånd settes den opp med 7 runder, og vi regner med at vi da har en vinner. Står noen med like mange poeng (seire) teller innbyrdes oppgjør. Hvis to eller flere står helt likt vil det arrangeres et kort innbyrdes sluttspill med 3 poengskamper for å kåre en vinner. Alle runder starter fortløpende og automatisk, man kan ikke velge å ta seg pauser uten at tiden går. Alle kamper rates på nbgf.no som en offisiell turnering. Man kan når som helst trekke seg fra turneringen uten at det har noen negative konsekvenser.

playok

Playok.com ligner veldig på den gamle på start.no for dem av dere som benyttet den spillserveren. Vi har et eget nbgf-rom, og her trenger man godkjenning for å kunne delta. Hvis du ikke allerede er medlem bør du i god tid lage deg en bruker og søke om medlemskap. Det er viktig (og en forutsetning) at du i profilen skriver ditt fulle navn, og gjerne ditt nbgf-nummer.

Hvordan melde seg på: man går bare inn i spillrommet like før turneringen starter og man får automatisk spørsmål om man vil være med. Vil man ikke, kan man være der inne og observere inne på alle bord, men ikke kommentere noe. Kun spillerne kan chatte på sitt eget bord. Men husk, du kan ikke forvente å bli en godkjent bruker dersom du forsøker deg kort tid før turneringen starter.

Les informasjonen om playok.com NØYE.

Meld gjerne din interesse i forumet.
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND