logo
Hovedmeny


Henning ble bymester i Bodø
Av Øyvind, 21. Desember 2009 17:33
Sist endret 21. Desember 2009 17:51
 

Henning Mælen vant det 11. bymesterskapet i Bodø. Han slo Trond Dalhaug i en svært spennende finale, der Trond fikk to skuddmuligheter med lukket bo på DMP, men klarte ikke å produsere et treff. Gratulerer Henning!


23 spillere var med i bymesterskapet. Det er litt færre enn vanlig, men det utgjør 80% av medlemsmassen i klubben, så vi var fornøyde. Det var mye som skulle avgjøres denne kvelden.

Sesongmesterskapet

Før denne kvelden hadde regjerende sesongmester, Arne Ludvig Faaren, grepet om høstens tittel. Han vant 3 av 6 kamper i monraden, noe som ikke holdt til å gå videre til kvartfinaler men som AKKURAT holdt til å holde unna for de som kom bak. Gratulerer, Arne Ludvig, med nok et sesongmesterskap!
Arne Ludvig vant sitt 4. sesongmesterskap.

Mestermøtet

Bare fire spillere hadde noe å spille for når det gjaldt mesterpoeng. Øyvind var nesten sikker, Lena trengte semifinaleplass, mens Jørn og Frode trengte å vinne for å klare å nå mestermøtet. Jørn og Lena røk ut i monraden, Frode tapte semifinalen, så Øyvind beholdt sin plass i mestermøtet (og Fred W i Oslo kan puste lettet ut). Bodø er dermed representert ved Øyvind, Torkild (og Eirik Ellingsen som bytter medlemsskap til neste år).

Bymesterskapet

Det er sterk tradisjon for at en utenbys spiller vinner Bodø Bymesterskap. Derfor trodde alle at Eirik Ellingsen skulle ta hjem årets utgave, siden han fortsatt representerer Trondheim backgammonklubb og var den eneste utenbysspilleren. Han vant da også alle kampene i monraden, men tapte kvartfinalen og så like blid ut.
Fra 2010 er Eirik heldigvis Bodøspiller!

Kvartfinalene ble Frode-Lars, Henning-Astrit, Øyvind-Nils og Trond-Eirik. Øyvind slo Nils med en 4-dobla gammon i første parti. De andre kampene ble noe seigere.

I semifinalene slo Trond Øyvind på DMP etter at Øyvind måtte gi skudd med 6-4 mot Tronds 23-anker. Henning slo også Frode.

Finalen ble avgjort seint på natta, og Henning kunne slå en skuffet Trond. Gratulerer Henning!

Lokalet og maten

Tradisjonen tro sto Astrit og Arne Ludvig for de deiligste retter ved juleavslutninga. Det ble servert kalkun, suppe, koldtbord og fruktsalat. Dessuten spiste vi opp sjokoladen som Stein ga klubben under NM.
Jeg spiste en sort blott.

Lokalet var Kløkstad båtforenings nye stolthet, klubbhuset. Tidligere har vi feiret juleavslutninga hos Astrit men i år har klubben blitt for stor. Klubbhuset fungerte utmerket og utsikten var fantastisk selv på en av årets mørkeste dager.
Utsikt mot Landego og Eggløysa fyr.

Neste år satser vi igjen på å få mange tilreisende til Bodø Bymesterskap. Vi gleder oss!



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND