Hovedmeny

Knallstart i det nye året for Eirik Magne
Av Fred Westerby, 28. Januar 2010 21:41
Sist endret 28. Januar 2010 21:52

Årets første mesterturnering i Oslo fikk et lite, men eksklusivt felt. Norgesmesteren, siste NM-finalist, dobbel Swedish Open-vinner, fjorårets største mesterpoengplukker og Stavangers ratingtopp var blant deltakerne. Men det var likevel ingen av dem som vant.

Vinneren ble Eirik Magne Johansen som hadde en tung høstsesong i fjor. Til tross for at han var en av dem som ble trukket ut til å spille en ekstra runde, feide han gjennom turneringen og slo meget kvalifisert motstand.

Første motstander var Atle som kanskje manglet skikkelig kamptrening. Men han er som alltid perfeksjonist til fingerspissene og noterte ned flere av sine egne kamper. Siden jeg spilte selv, så jeg ikke noe særlig av det som skjedde. Men Eirik Magne vant altså.

Neste motstander var NM-finalist Espen F. Også han måtte ned - uten at jeg kan redegjøre for detaljene. Så var han klar for semifinalen. Der ventet Markus. En totalt uberegnelig motstander som kan frustrere hvem som helst. Men denne gangen måtte også han ned.

Dermed var det duket for finale mot ingen ringere enn Norgesmesteren. Kanskje satt Dagfinn som på nåler i denne kampen. Flyet hans gikk kl 19.00. Men de rakk å bli ferdige til kl 17.00, slik som turneringslederen hadde lovet Dagfinn før han meldte seg på. Forøvrig var finalistene enige om å avslutte kampen på nettet om nødvendig. Men det ble ikke nødvendig. Eirik Magne vant hele 9-0.

Oppsamlingsfinalen (som deltakerne etter eget ønske fikk spille til 15 poeng) ble vunnet av NM-finalist Espen F over dobbel Swedish Open-vinner Atle. Sist jeg så dem ledet Atle 11-7 (tror jeg). Da pakket de sakene og gikk for å innta en bedre middag og avslutte kampen der.