Første runde i Mesterturneringen 2001 ble avholdt på Tulin Cafe søndag 21. januar med hele 40 deltakere. Det høye oppmøtet skyldtes delevis tilreisende fra andre klubber i forbindelse med Mestermøtet som gikk av stabelen dagen før. 9 av de 16 finalistene i Mestermøte 2000 var med, deriblant de 4 øverste på Mesterpoeng-lista. Dette skulle love bra for en interesant turnering!">
logo
Hovedmeny

Samson gjenfant kraften!
Av Eivind Brenningen, 23. Januar 2001

Som vanlig ble det spillt 5 innledende runder á 5 poeng etter Monrad-systemet. De 4 øverste på poenglista for i fjor vant ikke overraskende sine første kamper, men så begynnte ting å skje. Hans Liby gikk på to strake tap mot André Larsen og Kjartan Skjelde. Det medførte at han ikke gikk videre selv om han vat sine to siste. Kjartan er en ny spiller og kjører hardt ut. Han tapte kvartfinalen mot Samson Højgaard, noe som er bra gjort på første spillekveld! Jon Kristian Røyseth gikk på tre strake tap mot Kjetil Korslund, Stein Welle og Hanna Nilson. Eirik Milch Pedersen og Samson vant alle sine kamper unntatt mot Johnny Tønnessen. Johnny gikk ubeseiret gjennom de innledene runder. På grunn av at vi okkuperer så mye plass og at det var fullt på Tulins, ble det bestemt før fjerde runde at de som hadde tre tap ble trukket fra videre spill. De hadde uansett ikke mulighet til å gå videre, mens det kunne være en mulighet for de som vant tre kamper.

De som kom til kvartfinale var da: Johnny, Samson, Marianne Husum, Eirik M.P., Kjetil Korslund, undertegnede, Kjartan og Markus Kornfeld. Med unntak av Johnny så hadde samtlige vunnet fire kamper. Johnny fikk walkover da Markus måtte på jobb. Samson slo ut Kjartan og Eirik vant over Kjetil. Jeg klarte til slutt å hale i land en seier fra Marianne og var klar for å møte Samson. Det ble etterhvert en meget spennende match (i hvertfall for meg ; =), og ble avgjort på en 2-er kube på stillingen 7-6 til Samson. Jeg trodde jeg hadde overtaket, men Samson mener at jeg ikke hadde mer enn ca. 40% tjangs når jeg kubet. Jeg tellte ikke pips (kjempetabbe), så det stemmer sikkert. Johnny møtte Eirik i semi'n og ble slått ut. Jeg var litt for opptatt med mitt til å få med meg hva som skjedde der, men det ble i hvertfall Samson og Eirik i finalen.

Samson tok ledelsen fra første stund og Eirik tok en kube eller to som jeg syntes var litt vel tøffe. Men Eirik har vært ute en vinterdag før. Det hjalp dog ikke, for hvis jeg nå husker korrekt, så vant Samson 15-9 og tok ledelsen i årets serie med 8,94 mesterpoeng. Vi gratulerer!

Neste runde blir søndag 4. februar, samme sted - samme tid, og vi håper på mange spillere da også!