Av Erik Måland, 11. August 2010 22:58
Sist endret 12. August 2010 21:15

Mange kjempet om den gjeve tittelen "Bergen bymester 2010", men bare én kunne vinne; Rune Færevåg kunne til slutt heve pokalen.

Lørdag og søndag 31.juli-1.august ble Bergen bymesterskap arrangert som en del av Bergen spillfestival. Mange startet helgen med spilling på Aspendos, en lokal café, på fredag. Noen spilte privatmatcher, andre samlet seg rundt brettet for chouette.

På lørdagen startet alvoret, bymesteren skulle kåres. Turneringsformen var double elimination, dvs. to tap og du er ute. Vi møtte mannssterke opp på Torgallmenningen for første runde, til mange forbipasserendes nysgjerrige blikk. Vi fikk besøk både fra tilreisende spillere fra Stavanger og Oslo. Resten av turneringen foregikk under tak på Logehaven, en resturant like ved Torgallmenningen, på grunn av labre værutsikter.

Etter intens kjemping var 26 påmeldte redusert til 4; Rune Færevåg og Kristian Thulin på vinnersiden og Fred Westerby og Asbjørn Schultz på tapersiden. Finalen ble mellom Rune og Fred. Ettersom Fred kom fra tapersiden, måtte Fred vinne to kamper mot Rune for å vinne turneringen, først en til 15 poeng og deretter en til 5. Rune var en hard nøtt å knekke, og det ble ikke mer enn én match. Rune gikk dermed ubeseiret gjennom hele turneringen.

Med dette vant Rune sitt fjerde bymesterskap, noe som er veldig imponerende. Gratulerer, Rune!

Bilder fra bymesterskapet kommer om litt.