logo
Hovedmeny


Spenningen ennå ikke over!
Av Eivind Brenningen, 7. Februar 2001  
Det var ikke fullt så mange som fant veien til OBgK's mesterturnering denne gangen, men spennende vart det 'lell! Og den er langt fra avgjort, for hvem ble Oslomester for februar? 29 håpefulle spillere møtte opp på Cafe Isabel denne søndagen, deriblant 8 av de 10 høyest ratede spillerene i Oslo.


Det ble noe rot fra undertegnedes side, da jeg ikke var nok kristisk med den info jeg fikk, og jeg beklager dette. Det gikk på hvor mange som gikk videre til sluttspill og lengden på matchene i sluttspillet. Det ble i allefall avgjort at 8 spillere gikk videre, men bare 4 ville få mesterpoeng.

Allerede i 1. runde skulle vi skille noe av klinten fra hveten da noen av de beste måtte møte hverandre til duell. Johnny Tønnessen møtte Fredrik Dahl og gikk seirende ut. Det samme gjorde Stefan C. Berger i sitt møte med Eirik Milch Pedersen, og Hans Liby vant til slutt over Tore Fredriksen i en hengekamp som ble avgjørende for Hanss videre spill, da han i 4. runde tapte for Vria Naseri.

I 2. runde ble Fredrik slått igjen, denne gangen av Tore, og dermed var det over for Fredriks del (man møtte ha minst 3 vinn for å gå videre). Johnny tapte for Bertil Rognes, og når han så i neste runde også tapte for Eirik MP så var det slutt. I 3. runde ble også Stefan slått av Tore, men han reddet seg inn igjen ved å vinne den siste kampen i innledende.

De som da kvalifiserte seg til kvartfinale var: Magnar Naustdalslid, som måtte gi tapt for Frank Stenersen; Bertil Rognes tok knekken på Vria; Stefan tok innersvingen på Tore og i siste måtte Hans takke for seg i kamp mot Jostein Flood. I to lange og spennende semifinaler spillte så Bertil og Frank, og Jostein og Stefan. De seirende herrer ble til slutt Jostein og Bertil, men hvem av de vant Mesterturneringen? Svaret får i neste oppdatering, da de merkelig nok ikke gadd å spille finalen. Klokken var jo bare litt over halv tolv!


Et par ting om spillets gang
Vi ser jo, og det har blitt bemerket, at en del kamper har en tendens til å dra ut i tid, og det er vel på tide å benytte sjakklokker i enkelte matcher. Det vil definivt (hvis vi husker på å ta de med....) bli benyttet på neste Mesterturnering. Det er et problem at vi bare har 2-3 klokker, så hvis noen har klokker selv så oppfordres de til å ta de med. Når vi har så få klokker kan det fort skje at noen føler seg diskriminert, og det ønsker vi ikke. Hvordan vi benytter klokkene må diskuteres nærmere, men det bør også være mulig å be om å få låne en for de som vet med seg selv at de bruker lang tid. Regler for bruk av sjakklokke ligger her: http://www.nbgf.no/nbgf/klokkeregler.pdf

I tillegg må alle bli flinkere til å ta med egne brett. Vi hadde et tilfelle på Tulins da langt under halvparten hadde med seg brett, og det skapte problemer. Det vil da medføre at spillere må vente på brett og kamper og dermed er det midnatt før finalen har begynt.


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND