Henrik Mathias Bechstrøm ble Bymester i Bodø
Av Øyvind Jacobsen Bjørkås, 6. November 2011 18:38
Sist endret 7. November 2011 14:25

19 spillere deltok i Bodø Bymesterskap 2011: tre tilreisende og 16 Bodøværinger. Den yngste av alle, Henrik Mathias Bechstrøm, tok hjem tittelen etter 11 timers spilling.

Turneringa var lagt opp med innledende Monrad-spill med 6 runder, der alle spillere med 4 eller flere seiere skulle gå videre. 6 spillere oppnådde dette: Henning med 6 seiere, Henrik med 5 og Terje, Leif, Trond og den lengst reisende spilleren, Fred, som alle oppnådde 4 seiere.

Henning og Henrik ble dermed seedet inn i semifinaler, og de andre gjorde opp om de to andre semifinaleplassene. Fred slo Trond men ble utslått av Henrik. Terje slo både Leif og Henning. I den siste kampen ledet Henning 8-4 til 9 før Terje vant Crawfordspillet og så doblet gammon.

Finalen startet ca kl 23.50 og det var sterkt av finalistene Henrik og Terje å holde konsentrasjonen oppe på dette tidspunktet. Henrik var utilnærmelig i finalen, og ble dermed bymester 2011!

Henrik debuterte i BBgK i januar 2010, og har siden det vist seg å være et stort talent og en svært hyggelig spiller. Han er regjerende sesongmester og leder inneværende sesong, er for tiden på 3. plass på klubbens ratingliste, og er med god margin kvalifisert til Mestermøtet - sannsynligvis den yngste noensinne (med sine 15 år).

Når hovedturneringa var ferdigspilt ble det spilt lyngammonturnering, blitzer, chouetter - og den faste sideturneringen ved BBM: Det 9. Verdensmesterskap i Bløffgammon. Arne Kristian Nordhei slo Lars Jelstad i finalen og ble verdensmester for 3. gang. Finalen var et skoleeksempel i bløffing.

Som vanlig ble det også servert pizza underveis i turneringa, og det var hyggelig stemning. Vi gleder oss til neste gang!

Fra første runde i turneringen; Astrit mot Rune, Trond mot Terje, Gunnar mot Leif.

Lars mot Ronny, Henrik mot Fred, Henning mot Arne Ludvig.

Lena mot Øyvind, Carl mot Bjørnar, Tore mot Kristian.