Hovedmeny

Tittelsamlingen komplett
Av Hall Skåra, 25. Juni 2012 12:53
Sist endret 2. September 2012 14:33

Hans Liby (bildet) synes å ha vunnet det som er å vinne av backgammontitler: norgesmester, vinner Mestermøtet, vinner Oslo Open, vinner bymesterskap, vinner av internasjonale turneringer, etc. Én seier manglet imidlertid. Det var, ironisk nok, ligaturneringsseieren i klubben han har vært medlem av i en årrekke: OBgK. Nå er imidlertid tittelsamlingen komplett, for Hans vant nylig OBgKs ligaturnering.

Årsaken til at Hans ikke har vunnet ligaen tidligere er nok rett og slett at han ikke har prioritert ligaspill høyt nok tidligere. I år har imidlertid Hans møtt trofast frem til hver tirsdagsturnering. Og resultatene har ikke uteblitt. Han har vært i finalen hele fem ganger og vunnet tre av finalekampene. I tillegg vant han oppsamlingen tre ganger. Dette resulterte i totalt 43 ligapoeng og han vant dermed ligaen forholdsvis komfortabelt fem poeng foran Tore Eklund Fredriksen som oppnådde 38 poeng.

Og nettopp Tore kunne nok gitt Hans kamp til døra om han hadde møtt opp oftere til turneringene. For han vant tirsdagsturneringene hele fem ganger våren 2012. Han vant for eksempel alle tre turneringene som ble avholdt i juni!

Karl Frogner returnerte til ligaen etter en selvpålagt pause i 2010 og 2011, og endte opp på en flott tredjeplass tre poeng bak Tore. På hhv fjerde- og femteplass fulgte Tom Tyrihjell og Hall Skåra begge to poeng bak Karl. (Tom kapret imidlertid fjerdeplassen foran Hall pga sine to ligaseire mot Halls ene.)

Det var ellers knyttet stor spenning til vårets ligasesong. For ligabrettet som har blitt disponert etterfølgende halvår av ligavinnerne skulle denne gang gå til odel og eie til personen som vant ligaen for tredje gang. (OBgK har besluttet å gå til innkjøp av nytt ligabrett.) Hele fire personer hadde to napp i ligabrettet: Karl Frogner, Henning Roschberg, Anders Skjelde og Hall Skåra. Henning og Anders meldte seg tidlig ut av kampen om brettet pga manglende deltagelse i ligaen, mens Hall og Karl kjempet innbitt om ligaseieren. Siden Hans kapret denne, tilfaller brettet Karl. Dette fordi han har vunnet ligaen hele fem ganger siden den startet opp høsten 2004. Han donerte imidlertid brettet tilbake til klubben da han vant ligaen tredje gang. Han er dermed uten tvil den rettvise og fortjente vinneren av ligabrettet.

OBgK gratulerer både Karl med ligabrettet og Hans med seier i vårens Osloliga!