logo
Hovedmeny


Trilleravslutning i Osloserien
Av Fred Westerby, 17. November 2012 11:53
Sist endret 2. Desember 2012 15:00
 

Hans vrir seg på stolen, svetter og skyfler. Sondre er mer rolig, i hvert fall utenpå. Det er lørdag 10. november og absolutt siste kamp i Osloserien høsten 2012. Kampen om seriemesterskapet står mellom Torshovs nydannede bg-selskab og Hannas Hustlers som møtes i siste serierunde. Mariann har feid over Jostein. Toppscorer Tore (6 av 6!) har vunnet overbevisende over Hanna. Dermed har de nydannede fra Torshov allerede vunnet lagkampen mot Hannas H. Men 2-1 er ikke godt nok. De trenger en 3-0 seier for å vinne mesterskapet. Derfor er kampen mellom dobbelt-norgesmester Hans Liby og singel-norgesmester Sondre Rike helt avgjørende. Hvem takler presset best?


Rekordjevnt før de to siste rundene
Før lørdagens avslutning med dobbeltrunde kunne teoretisk fire lag bli seriemestere. En av forutsetningene for at det også skulle være tilfelle før aller siste runde lørdag, var at Paragrafrytterne slo Torshovs nydannede bg-selskab. Og det gjorde de. Men den andre forutsetningen i nest siste runde var at Hannas Hustlers tapte for Ringnes med påfyll. Dessverre (for de andre lagene) var ikke påfyllet til Ringnes sterkt nok. Hannas Hustlers vant overbevisende. Dermed stod kampen om seriemesterskapet mellom Hannas Hustlers og Torshovs nydannede bg-selskab som skulle møtes i siste runde.

Flott innspurt av Paragrafrytterne
Karl Frogner gjorde en kjempejobb for Paragrafrytterne i serieavslutningen. Først slo han Sondre Rike (Torshovs nydannede bg-selskab) og deretter Eirik Magne Johansen (Fred &the Flintstones). De andre på laget fulgte opp, slik at de vant begge kampene 2-1. Det brakte laget opp på 3. plass sammenlagt.

Flintstones var ikke harde nok
Fred &the Flintstones hadde muligheter for en hederlig 2. plass med seier i siste runde. Etter at Karl hadde ekspedert Eirik Magne og Hall hadde slått Paragrafrytternes reserve (Halvor Lervik) hang det hele på lagkaptein Fred. Men jeg tapte overbevisende mot Johnny Tønnessen. Dermed ble det en frustrerende 4. plass, noe som ikke minst skyldes at jeg sovnet i timen (les glemte å rekube) i en helt avgjørende fase i en tidligere kamp.

Kampen om seriegullet
Men tilbake til kampen om mesterskapet. Det skal være usagt om det var terninggudene, skyflingen, erfaringen eller noe helt annet som til sist avgjorde det hele. Kanskje er det ikke tilfeldig at Hans Liby troner øverst på maratontabellen over singelkamper i Osloserien. Hans vant til slutt kampen mot Sondre og nok en gang kunne Hannas Hustlers ta pokalen hjem. For oss andre er det bare å bøye oss i støvet og GRATULERE!

Sluttabellen for Osloserien høsten 2012 finner du her.

Tabellen nedenfor skal leses slik: Vannrette linjer er hjemmekamper. Loddrette kolonner er bortekamper. Står det 1-0 har spilleren i vannrett linje vunnet. Står det 0-1 har spilleren i den loddrette kolonnen vunnet. En kamp er markert med rødt. Kampen ble ikke spilt fordi hjemmespilleren ikke møtte.


Fred Westerby



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND