logo
Hovedmeny


Nok en meritt!
Av , 28. Juli 2014 11:25
Sist endret 28. Juli 2014 13:39
 

Hans Liby er en av Norges mest meritterte spillere. Første halvår 2014 oppnådde han nok en meritt: Han vant Osloligaen for andre gang. Å vinne en ligaturnering i OBgK er en bragd i seg selv. Ingen andre klubber i Norge har like mange spillere på sine klubbkvelder, og nivået er høyt. Hans endte opp med hele seks klubbseiere første halvår 2014!


Hans var spesielt uslåelig mot slutten av vårsesongen. Han vant tre av fire turneringer i juni, og i den fjerde vant han oppsamlingsturneringen! Dermed ble det hele 52 ligapoeng i potten, og dette er en imponerende poengsum. Det er kun Karl Frogner som har oppnådd mer etter sin supersesong våren 2006 da han fikk 61 poeng.

På plassene bak Hans fulgte Terje Pedersen og Tom Tyrihjell. Det var lenge en hard kamp mellom dem om hvem som skulle kapre sølvmedaljen. Den kampen avgjorde imidlertid Terje til sin fordel etter en flott sluttspurt i mai/juni der han scoret ligapoeng på seks av åtte ligakvelder!

Det var ellers med nød og neppe at Tom klarte å berge sin bronseplass. Fredrik Dahl oppnådde like mange ligapoeng, men Tom endte foran på resultatlista pga at han vant én ligaseier mer enn Fredrik.

Se hele liga-oversikten her.

Ellers oppnådde 33 personer ligapoeng i første halvår 2014. Turneringene i OBgKs regi har m.a.o. hatt god deltagelse. Hele 60 personer har faktisk deltatt i én eller flere av OBgKs turneringer hittil i år. Og tirsdag 5. august braker det løs igjen for da er det oppstart av ny ligasesong. Vel møtt!



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND