logo
Hovedmeny


Sondre Rike ble Bymester i Tønsberg 2016.
Av Kim Nordberg for TBK, 8. September 2016 20:28
Sist endret 8. September 2016 21:03
 

For andre gang i historien gikk tittelen til en utenbys spiller. Denne gangen var det Sondre Rike som trakk det lengste strået i kampen om å bli Bymester i Tønsberg - han var rett og slett uslåelig denne dagen.


I finalen møtte Sondre fjorårets Bymester i Tønsberg; Alf Henning Bekkevik. Sistnevnte kom til finalen etter mye dramatikk, hvor han altså møtte selveste Bymesterkongen fra Oslo Backgamonklubb.

I år som i fjor var Bymesterskapet i Tønsberg lagt til idylliske våtmarkssenteret på Ilene.
Været var strålende og det var hyggelig at så mange tilbrakte en deilig dag sammen med å spille knivskarp backgammon.

Etter noen innledende runder ble det servert deilig mat av Hans-Kristian Gunhildstad, som forøvrig ofret seg helt for rollen som tilrettelegger og lot være å delta i turneringen. Noen har et hjerte av gull...

Det ble solgt 6.1 hjemmelaget øl og stemningen steg i takt med at turneringen skred fram.
Det ble tidlig klart at noen hadde alvorlige hensikter med dagen. I tredje runde ledet Beate Siglen komfortabelt 6-0 over den regjerende Bymesteren Alf Henning, men på et merkverdig vis snudde terningene når Gaute Andersen og Kim Nordberg sto og observerte kampen. Hun forsøkte å føyse dem vekk, men det var for sent. Alf Henning dro seieren i land og sto ubeseiret etter de tre første rundene. Han var absolutt i vinnersonen.

Yaghoub Ghabeli dro også i land seier tre av tre og Knut Svendsen hang med i svingene.
Men den skumleste mannen, Sondre Rike - mannen med mange Bymesterskapstitler - hadde også fått det beste utgangspunktet.

Rune Færstad hadde som mål å skaffe seg mesterpoeng denne dagen, og så nære som han var målet tror jeg samtlige unnet ham det. Men Rune gjør som alltid går knallhardt ut og har en fin offensiv driv, men når han nærmer seg målet mister han litt av mojoen sin.

Kveldens mest dramatiske kamp var utvilsomt mellom Rune og Alf Henning, hvor vinneren var sikret mesterpoeng.
Det ble en tett jevn batalje der begge kom i tidsnød.
Alf Henning tenker hardt og lenge på et flytt og Rune kaster stjålne blikk mot klokken som nærmer seg mer og mer at det hvite flagget skal sprette opp. Alf Henning kaster ikke et blikk på klokken, men som et rent under slår han på klokken når han kun har 1 sekund igen i tidsbanken. Etter dette bruker Alf Henning stort sett ikke tid på å flytte og han har ikke noe hensyn å ta til kubeavgjørelser da det er 4-3 crawford.
Så bryter dramatikken løs! I en tilnærmet vunnet stilling, jeg tipper 99 prosent favoritt, så kaster Alf Henning forkjært og han prøver å ta opp terningene, men mislykkes. Han slår på sin side av klokken og så på Rune sin side, han får ikke fatt i terningen og pauser tiden.
Rune legger inn protest og turneringsleder blir bedt om å ta en avgjørelse.
Turneringsreglementet blir funnet fram og alle i lokalet har en mening om hva som er rett og galt.
Det tar hele 30 minutter før det blir løst med at Alf Henning tilbyr Rune en dmp om matchen. Det blir godkjent og her fører Alf Henning store deler av kampen, men så får Rune en dobbel en som vil gi ham en stor fordel hvis han svitsjer på ace. En i rommet lager en surpelyd, men Rune tar ikke hintet og lar seieren glippe ut av hendene sine.
Dette var selvsagt surt for Rune, men alt i alt og i ettertid håper vi at han kan se at det kanskje var det mest rettferdige. Så sant man kan kalle backgammon rettferdig?

I Tønsberg Bymeterskap 2016 tar både Yaghoub og Knut mesterpoeng i et sterkt felt, men til syvende og sist blir det en showdown mellom Bymesterkongen fra Oslo og regjerende Bymester i Tønsberg fra foregående år.
Sondre har hatt glid hele kvelden, men blir knust i første finalematch. Men i den andre kampen drar han det rutinert i land. Og ettersom han var feilfri fra tidligere den dagen hadde han også hatt en tredje sjanse...

Alt i alt var det et strålende Bymesterkap. Vi takker dere som besøkte oss med godt humør og god kampånd. Og TBK takker også dem som hjalp til, med alt fra å brygge øl, handle og lage mat, rigge lokalet, rydde og vaske på kvelden.. Uten dere hadde det ikke blitt en vellykket dag og kveld!

PS! Dersom noen har bilder fra dagen og kvelden, mottas disse med takk. De kan i så fall sendes til bsiglen@gmail.com



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND