logo
Hovedmeny


Stefan klar for finale
Av swelle, 31. Mai 2001  
Den tradisjonelle super-søndag-mandag-etter-Oslo-Open-eller-NM-mesterturneringen ble denne gang spilt på Cafe Isabella. 34 spillere stilte, og allerede i slutten av mai kan den første billetten til finalen deles ut.


Etter at vi på de siste turneringene har ligget på 30-31 deltakere, klarte vi denne gang akkurat å bryte den magiske 33-grensen slik at åtte spillere kunne cashe inn poeng. For å gjøre en lang historie kort, fikk Jon Kristian, Ingrid, Anders og undertegnede poeng for hver sin kvartfinale. Atle og Eirik MP kom hakket lenger før det stoppet i semien, mens Samson vant consolation.


Finalen mellom Are (andre bilde) og Stefan (i bar overkropp på første bilde) ble utsatt til onsdag og fikk derfor langt færre tilskuere enn det den sikkert hadde fortjent. Men at det var høydramatisk kan vi lese ut fra følgende rapport jeg akkurat har mottatt fra vinneren:

Finaletidspunkt var satt til å være onsdag kl. 20.15, men ble utsatt i ca. 30 min. grunnet en drita full mann på rollerblades.
Hendelsesforløpet var som følger:

Are og jeg gikk langs Bogstadveien for å finne et egnet sted for bg-spilling da vi plutselig fikk øye på en mann som var på vei ut av en pub. Det gikk som det jo ofte gjør når man er litt bedugget, rett i asfalten. (Husker du dørstokken på Schous?) Men det skulle mer til for å stoppe denne fyren. Han reiste seg opp, full av iver, men det tok ikke lang tid før han slikket asfalten igjen. Tredje gang derimot, falt han og slo seg stygt. Blodet sprutet fra et kutt i panna, men den avsindige halvt bevisstløse fylliken skulle jammen opp igjen. Da var det på tide å handle. Vi fikk dratt av ham skøytene og satt han i en taxi slik at han kom seg til legevakta.

Moralen må være: Ikke gå på rollerblades i fylla!

Blodige på henda satte vi i gang å rulle terninger:
Are herjet i starten og opparbeidet seg en ledelse på hele 9 mot 1 (matchlengde 15p). Da var det på tide å legge om spillestilen. Jeg begynte å spille aggresivt for gammon, noe jeg faktisk ble belønnet for. Jeg valgte å gi fra meg kuben tidlig med en gang jeg så en stilling med gammon potensiale. Det resulterte i to dobla gammons.

På stillingen 12-12 gir jeg en slapp kube, men lykkes jeg har jeg store muligheter for gammon. Jeg hadde et håp om at Are skulle droppe, men han tok kuben og smilte lurt. Etter noen kast var Are blitt favoritt til å vinne gammon og matchen, men så kom go'kastet mitt fra bar: Dobbel to med tre brikker på ramma mot fire punkts bo var ikke å forakte. (Omtrent like godt kast som din doble toer i Nordic mot Odin.) Resultatet ble at jeg vant gammon og matchen, og at jeg er så godt som sikret en plass i finalen neste år.

Finaleseieren belønnes med 8,25 nye mesterpoeng, suveren ledelse på sammenlagtlista, og (med 99,9 prosent sikkerhet) en plass i sluttspillet i januar 2002. Vi bøyer oss i støvet!

PS: For å få fart på referat-skrivingen vil OBgK innføre en ny tradisjon: Vinneren av en mesterturnering utfordres til å skrive referat fra neste turnering. Så stafettpinnen sendes derfor over til Stefan, som bør holde øyne og ører åpne på neste turnering 1. juli.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND