Hovedmeny

Overlegen seier til Hans
Av Hall Skaara, 22. Desember 2016 12:16
Sist endret 22. Desember 2016 12:37

Det ble aldri noen stor spenning om hvem som skulle vinne Oslo-ligaen andre halvår 2016. Til det var Hans Liby altfor overlegen. Han overtok ledelsen i ligaen 6. september, økte den deretter i forhold til sin argeste konkurrent (Karl Frogner) og vant med utkassingssifre da ligaen ble avsluttet med turnering og julebord 20. desember.

Hans var den eneste som vant tre ligaseiere i løpet av sesongen. I tillegg var han i finalen tre ganger. Dessuten tok han ligapoeng ytterligere ni ganger. En verdig vinner med andre ord.

Hans er en av Norges mestvinnende backgammonspillere. Han har vunnet NM to ganger, mestermøtet to ganger, bymesterskap tre ganger og han har dessuten vunnet en internasjonal turnering. Når det gjelder Oslo-ligaen, har han tatt ligapoeng i hver eneste sesong siden ligaen startet opp 16. august 2004! Han har vunnet ligaen tre ganger, tatt andreplass sju ganger og har også én tredjeplass. Han ligger som nummer to på maratontabellen med 645 poeng. Det er kun Karl som ligger foran ham og det med kun ett fattig poeng. Her blir det nok skarp kniving om førsteplassen neste år.

Det var knyttet mer spenning til hvem som skulle bli nummer to og nummer tre i ligaen. Karl lå desidert best an til å kapre andreplassen, men Hall kunne frata ham plassen dersom han vant siste ligarunde og Karl ble poengløs. Karl ble raskt utslått i årets siste turnering og Hall spilte kamp mot Gulli i semifinalen. Gulli gikk imidlertid seirende ut av dette oppgjøret, og dermed måtte Hall ta til takke med tredjeplassen i ligaen bak Karl på andreplass.

Årets siste runde foregikk, for øvrig, på restauranten Trio på Skøyen hvor Halls sønn er medeier. Her følger noen bilder fra avslutningsturneringen.

Hans Liby - suveren vinner av Osloligaen andre halvår 2016!