logo
Hovedmeny


BBgCs 20-aarsjubileum, vel blaast!
Av Håvard Raddum, 28. Mai 2017 15:13
Sist endret 29. Mai 2017 08:39
 
18 spillere dukket opp på turneringen ifm. BBgCs 20-årsjubileum.


Som mer eller mindre kjent, så ble Bergen Backgammon Club startet 3. mai 1997.  Med andre ord fylte klubben 20 år i mai 2017, og dette ble markert med en egen mesterturnering ++ på lørdag 20. mai.

      

Arrangementet fant sted på det som er blitt klubbens nye spillested, Dutchman på Zachariasbryggen.  Det hele startet med at Yvonne ønsket velkommen og delte ut noen oppmerksomheter til en del av  medlemmene.  Deretter fortalte Håvard litt om klubbens historie siden starten, og tok et lite overblikk over hva klubben har arrangert og hvordan aktiviteten har vært i denne lange perioden.  Konklusjonen var at det har gått opp og ned med antall medlemmer og spilte matcher gjennom årene, men også at klubben aldri har sett ut til å ha vært i fare for å dø ut.  Per i dag ser det ut til at vi er på en opptur når det gjelder aktivitet :-)  De største merittene  til BBgC-medlemmer ble ramset opp, og noen av dagens medlemmer som var til stede hadde vært med helt siden starten sommeren 1997, og fikk honnør for det!

Deretter startet selve turneringen.  Det ble spilt trippel eliminasjon FTBG, med 7-poengskamper.  Etter at to runder var ferdigspilt tok turneringen matpause.  Yvonne hadde lagt til med båten sin ved Zachariasbryggen, og hadde ordnet med veldig god tapas-mat pluss drikke til alle sammen.  Vi måtte ut av lokalet for å kunne nyte medbragt, men det fungerte fint å stue seg sammen i båten til Yvonne.  Det vanket også kake etterpå, og Dutchman sa det var greit at vi spiste den i lokalet deres.  Så da fortsatte turneringen med backgammon-spilling og kakespising om hverandre.

   

Vi trøkket oss sammen i Yvonne sin båt.

      

Tureneringen fortsatte hele kvelden og ut i de små timer, noe som gjorde at søndagen måtte taes i bruk for å få spilt de siste rundene.  Da var det bare Rune F, Kim, og Beate som hadde tatt turen fra Tønsberg, som gjensto.  Det ble Rune mot Beate i finalen, og Rune trakk det lengste strået og kunne innkassere 6 mesterpoeng!

  

Til sist, takk til alle som deltok og gjorde jubileumet til en god feiring, og en stor takk til Bergen Kommune og Pasali Grafisk som hadde sponset oss!  Dette gjorde at ved å spe på med litt av klubbens oppsparte midler kunne hele arrangementet gjøres gratis for medlemmene.  Pluss alle har fått t-skjorter og nakkevarmere med BBgC logo

Med andre ord: mat og drikke, mesterturneringsavgift, pluss litt premier til finalistene var "on the house"!

 




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND