logo

Osloserien er halvveis
Av Fred Westerby, 19. Oktober 2017 09:41.
Sist endret 19. Oktober 2017 09:58
 
Tabellen for Osloserien høsten 2017 er like jevn som de siste sesongene. Det skiller to lagpoeng mellom 1. og 5. plass. Det er også jevnt på toppscorertabellen.


Storoppgjøret i forrige serierunde (12.10) var møtet mellom Hannas Hustlers og Ringnes med påfyll. Ringnes lå to lagpoeng bak, men hadde god score. For dem var det nok å vinne lagkampen for å gå forbi Hustlerne.

Torshovs nydannede bg-selskab ledet serien etter runden 28.9. Men i runden 12.10 måtte de gi tapt for Fred &the Flintstones som var i siget. Da kampen var ferdig, ruslet noen av spillerne fra Anker bort til Gaasa hvor Hustlerne møtte Ringnes. Nyheten om at Torshovs hadde tapt ble godt mottatt. Og da Ringnes vant kampen, gikk de like så godt til topps på tabellen.

I den tredje kampen 12.10 skulle The Underdogs forsøke å henge på tetgruppen ved å slå prygelknabe Valkyriene. Siden Underdogs noen uker før hadde banket Hannas Hustlers 3-0 burde Valkyriene være "a Walk in the Park". Men slik gikk det ikke, gitt. Morten Bjellås og Serif Jugo sørget for sesongens første lagseier til Valkyriene.

Dermed kan det nok en gang slås fast at alle slår alle i Osloserien.

Toppscorerne
Sondre Rike ligger et halvt hode foran resten av feltet med 5/6. Han har nok spist mye havre, men da han møtte ei hoppe kom en liten galopp. Rett bak lurer Johnny Kurisaki Tønnessen. Han er startet forsiktig denne sesongen og har 4/4. Bare en bitte liten galopp til av Sondregutten, så kan Johnny KT snike seg forbi i innersporet. Fire seire har også Grethe Kvan Welle og Eirik Magne Johansen, men på hhv fem og seks starter. Et par spillere har 3/3 og kan på litt sikt blande seg i tetstriden.

Neste runde går allerede i kveld (19.10) kl 19.00. Da starter "returkampene" eller "revansjekampene" om man vil.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

 


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND
(c) Norges Backgammonforbund 1994-2018