logo
Hovedmeny


Referat Bergen Bymesterskap 15.9.2018
Av BBgC v/ YP, 18. September 2018 14:36
Sist endret 26. September 2018 15:14
 

Hele 26 stilte på Bergens Bymesterskap lørdag 15 september, deriblant 5 stk fra Stavanger/ Sandnes, 1 fra Trondheim og 1 fra Oslo. Takk til alle som gjorde dette til en kjempefest!


Formatet på oppvarmingsturneringen fredagen var double elimination, med 7- og 3-poengskamper.  Kun 13 stk stilte til denne turneringen. Vi gratulerer finalist Håvard og Jørn med seieren!

 

Under selve Bymesterskapet lørdagen kjørte vi samme konsept som i fjor: En trippel elimination variant med 7-poengskamper hvor man er slått ut etter sitt tredje tap, og kvalifisert for finalespill på søndagen etter sin femte seier. (evt. bye teller som en seier)

Etter fem runder ble Tor Magne -som eneste med 5 seire- tatt ut. Etter 6 runder ble Hannu og Rune F tatt ut. De siste 3 -Elias, Thorleif og Jussi- var klar etter 7 runde hvor motspillerne var Vidar, Hakan og Joakim. Veldig kjedelig for Thorleif og Hakan å møtes i den runden som Thorleif gikk seirende ut av. Hakan utrykte på sosiale medier "Thorleif får hjem" med et stort smil :-)

På søndagen spilte vi finalespillet -ren cup med 9-poengskamper- hvor Hannu og Tor Magne gikk rett til semifinalen etter trekningen. I kvartfinalen møttes Rune vs Elias og Thorleif vs Jussi.

I semifinalen møttes Rune F vs Thorleif og Tor Magne vs Hannu.

Rune og Hannu gikk videre til finalen og det ble en relativt kort kamp som Hannu gikk seirende ut av.

Vi gratulerer både finalist og vår nye Bymester! Hannu Lyyjynen!

Premiering bymesterskapet var pokaler til både finalist og bymester. Vandrepokalen blir også overrekt Hannu når den er ferdig inngravert.

I tillegg hadde vi rewards på Elias, Rune F og Jørn som topper listen i BBgC.

Thorleif slo ut Jørn, Rune F slo ut Elias og Hannu slo ut Rune F . Vi gratulerer!

Vi takker igjen alle tilreisende og bergensere for et vel gjennomført bymesterskap!

Styret BBgC

 




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND