logo


Bergen Bymesterskap 30. juli - 3. august
Av BBgC v/YP, 22. Juni 2020 09:35.
Sist endret 27. Juli 2020 07:22
 

Det blir mesterturnerings-bonanza i Bergen denne helgen! I forbindelse med Bergen Spillfestival starter vi gildet allerede torsdag 30. juli med MT 8, og MT 9 på fredag. Lørdag 1. august starter selve Bymesterskapet, med finaler på søndagen. Bymesterskapet fungerer også som MT 10. Til sist, mandag 3. august "roer vi ned" med MT 11. Velkommen til en hyggelig laaaanghelg i Bergen, med mye mesterpoeng å hente!


All backgammonspillingen denne helgen er en del av Bergen Spillfestival, og vil som vanlig foregå i hjertet av Bergen sentrum.  Detaljene om backgammonturneringene som skal arrangeres er som følger:

Torsdag 30. juli

Turneringen foregår på Logehaven, og er planlagt å starte kl. 17 (møt opp litt før for påmelding). Formatet blir trippel eliminasjon med 5-poengs kamper, 9 poeng i finalen.
Obligatorisk klokkebruk. Turneringsavgift: kr. 50, som er mesteravgiften.

Hvem blir med å spille på Grand?            

Hvem blir med å spille på Grand?

Fredag 31. juli

Dagen starter med at noen av oss skal sitte utenfor (eller, ved regn, innenfor) Grand selskapslokaler om formiddagen kl 10-16 og ha show/kurs i backgammon for barn og unge.  Grand ligger på Ole Bulls plass, i tilknytning til Torgalmenningen og bare et terningkast fra Logehaven.

Mesterturneringen starter på Logehaven kl 17.  Formatet blir dobbel eliminasjon med 7-poengs kamper, 9 poeng i finalen.  Obligatorisk klokkebruk.
Turneringsavgift: kr. 50, som er mesteravgiften.

Logehaven        

Logehaven, med eller uten tak

Lørdag 1. august

Selve bymesterskapet starter kl. 12, og vi satser på godt vær slik at vi kan sitte utenfor Grand og spille de første rundene.  Hvis det mot formodning skulle være regn i luften trekker vi bort på Logehaven.  Spillingen vil uansett flyttes bort på Logehaven ca kl. 14.

Formatet blir som tidligere år: 7-poengs kamper hvor man er ute etter tre tap, og videre til søndagens finalerunder med fem seire. Obligatorisk klokkebruk. Turneringsavgift er 150 kroner, hvorav 50% går tilbake i premier. Resten går til å dekke mt-avgift, snacks, kjeks, frukt etc for alle som deltar.

Søndag 2. august

Vi regner med at ca 8 spillere vil kvalifisere seg til finalerundene etter lørdagen. Finalene spilles som ren cup med 9-poengs kamper. Eventuelle byes tildeles etter prioriteringen 1) de som ikke har hatt bye på lørdagen, og 2) de som kvalifiserte seg tidligst på lørdagen.

Finalen spilles på Logehaven og starter kl. 12.

Ved stor interesse starter vi en ekstra turnering søndags ettermiddag.   

Mandag 3. august

For de som fremdeles ikke har fått nok BG, så går altså BBgC's mesterturnering nummer 11 av stabelen denne dagen. Denne vil også bli spilt på Logehaven, med start kl. 18. Formatet blir singel eliminasjon med 9-poengs kamper og oppsamling med 7-poengs kamper. Obligatorisk klokkebruk. Turneringsavgift: kr. 50, som er mesteravgiften.

Etter at denne mesterturneringen er unnagjort, så puster vi ut og sier vel blåst, vel hjem, og velkommen tilbake!

-Bergen Backgammon Club-

Ta gjerne kontakt ved spørsmål: Yvonne Pasali, tlf 93018700

 
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND