logo
Hovedmeny


Kim Norberg vant Mestermøtet 2002
Av Vemund Snartland, 12. Januar 2003  
Jevn finale mot Jostein Flood. Begge semifinalene var også utrolig jevne og spennende, Kims mot Halvor Losnedahl og Josteins mot Hans Liby.


Som det vil fremgå av turneringstreet, som forhåpentlig kommer på plass her om ikke lenge, klarte vi for første gang å få til trekning hvor alle spillere møtte motstandere fra andre klubber i første runde! Tidligere år har har det jo kunnet se ut som om vi forsøkte å få til flest mulige lokaloppgjør i første runde.

Første runde er beskrevet mer fyldig under diskusjonstrådene. Den virkelig store bragden her sto Jørn Nesdal for som klarte å banke Shahab. Med unntak av Magnars mosing av undertegnede, virket det som om vi fikk jevne og spennende førsterundematcher. Likevel, som Ole Friis observerte: "Ett lite poeng å merke seg er at tre av spillerne som var seedet i gruppe 1 forsvant ut til fordel for de i gruppe 4. Og tre av spillerne i gruppe 3 vant over sine motstandere seedet i gruppe 2."

Mens kvartfinalen ble spilt var undertegnede hjemme og skrev referat fra førsterundekampene, så jeg er avhengig av tips for en nærmere beskrivelse av disse. Utfallet ble imidlertid at Hans skulle møte Jostein i den ene semifinalen og Halvor skulle møte Kim i den andre.

Semifinalene var meget jevne og spennende. På ett tidspunkt sto det 8-8 i begge matchene, altså samtidig. Utfallet var i grunn uvisst til det siste på begge matcher, men det var altså Kim og Jostein som trakk de lengste stråene, og skulle kjempe om mestertittelen.

Mesterfinalen ble direkte overført på TV i baren, og tatt opp på video (frivillige til å transkribere matchen søkes!). Matchen gikk unna i et forrykende tempo, og det hele var over på omlag to timer.

Se forøvrig diskusjonssidenes real-time stemningsrapporter.

På den arrangementstekniske siden er det lite å melde. Det hele løp knirkefritt avsted under Anne-Mettes kyndige og myndige hånd. Turneringskomitéen ble ikke sammenkalt en eneste gang!

Bergen levde også opp til sitt rykte: Mildt, deilig vintervær med lett duskregn.

Og forsamlingen hadde en rolig og dannet aften i baren (i Bergen er det en selvfølge at spillelokalet har egen bar) med nach-spiel på Aspendos, og visstnok et nach-nach-spiel på hotellet.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND