logo
Hovedmeny


Jostein vant Oslos første Mesterturnering
Av Stein Welle, 9. August 2000  
OBgK arrangerte søndag 6. august sin første Mesterturnering. Jostein Flood slo Audun Klubnes i finalen, disse to ble med det belønnet med heder, ære og hhv 8 og 4 mesterpoeng. Poeng ble det også til semifinalistene Behruz Arshi og Anders Skjelde.


Det knyttet seg på forhånd en viss spenning til innføringen av det nye Monrad-systemet, som er forholdsvis nytt innen backgammon. Vi visste vel derfor ikke helt hva vi gikk til, men turneringen forløp likevel rimelig smertefritt.

Hele 23 spillere møtte til start, en gledelig ny rekord for supersøndager. Det var bestemt på forhånd å spille fire runder til 7 poeng, noe vi i ettertid ser var for lite med så mange spillere. To spillere (Jostein og Audun) gikk ubeseiret gjennom de fire rundene, mens hele fem endte på tre seire og måtte skilles vha kvalitetsberegning for å finne de to siste semifinalistene. Dette var noe uheldig og ville sannsynligvis kunne ha vært gjort bedre dersom vi hadde spilt fem runder.

Et annet ankepunkt var oppsettet av rundene. Spillerne ble satt opp i ratingrekkefølge, dvs at de antatt beste møtte hverandre i tidlige runder og ikke fikk noen fordel av lettere motstand. Både rundeoppsett og antall runder er ankepunkter som arrangørene vil ta ad notam til neste gang.

Utenom disse punktene virket det nye formatet stort sett etter hensikten. Tidsskjemaet ble overholdt, rundene kom raskt igang, og det ble registrert få (2) hengematcher - som begge ble ferdigspilt innen rimelig tid. Så med enkelte modifikasjoner kommer vi høyst sannsynlig til spille Monrad fler ganger.

Men uansett hva som menes om Monrad: Jostein suste gjennom turneringen med seks vinster av seks mulige, og vi fikk med det en verdig vinner. Gratulerer til Jostein - og til alle oss andre som selvfølgelig kommer sterkere tilbake neste gang!

Se også: Oppdatert resultatliste



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND