logo
Hovedmeny


Oslomester fra Bergen
Av Eirik Milch Pedersen, 7. September 2000  
De beste av hovedstadens spillere var sist søndag møtt opp for det månedlige mestermøte om heder og ære og mesterpoeng. Men i kulissene lurte en invandret bergenser...


Det kan ikke være tvil om at interessen for Backgammon er stigende i hovedstaden. De ukentlige mandagsturneringene begynner å bli så folksomme at man av og til har måttet avvise spillere rett og slett av plassmangel.

Man var likevel litt om alle hadde fått med seg at SuperSøndag har skiftet spillested (nok en gang) til La Bohem (tidligere Vernissage). Men da klokka nærmet seg spillestart viste det seg at frykten var helt ubegrunnet da hele 33 spillere hadde meldt seg på til denne månedens mestermøte.

Siden Supersøndag arrangeres som Monrad-turnering har man i utgangspunktet ikke de begrensninger i antall deltakere som man gjerne har med cup-spill (der man ofte må begrense antall deltakere for å bli ferdig med alle rundene i løpet av kvelden). Antallet runder med Monrad satt til 5 og dette medførte at matchlengden måtte reduseres til 5 poeng for å kunne bli ferdig. Antallet spillere (over 32) gjorde også at hele 8 stykker måtte gå vidre til finalespillet.

Selv møtte jeg Ole Friis i første runde. Han er en "up and comming" spiller som jeg alltid har problemer med. Og det var kun med nød og neppe at jeg klarte å hale i land seieren. Neste runde mot Mr. Liby gikk mer på skinner, og selv om jeg ikke hadde verdens beste terninger så vil jeg hevde at Hans hadde verdens verste! Ellers gikk det slag i slag med Anders, Marianne og Audun. Så etter 5 runder Monrad var jeg den eneste som hadde klart å sanke full pott.

I Monrad er reglene for hvem som går foran hvem ved lik score er i litt komplisert. Det ble tidlig klart at de med full pott og de med kun ett tap ville gå videre. I tillegg ville 2 spillere som hadde 2 tap også gå videre, men av disse fantes det hele 12 stk. I løpet av siste runde studerte store herskarer av folk resultatlista for å forsøke å finne ut at hvem de heldige ville bli. Mange teorier ble lansert, og enkelte kom med visse utfall mot systemet som de mente ikke var helt rettferdig. Protestene stilnet helt når det til slutt viste seg at den som kom med de mest høylytte klagene faktisk var blant de som gikk videre.

I finalespillet møtte jeg Marianne som jeg vanligvis bruker å ha et ganske så godt grep på. Men 5 runder med Monrad hadde virkelig tatt på og lettere betuttet måtte jeg se at drømmen om å bli månedens mester falt i fisk. I den andre kvartfinalen møttes Hans og Lars til kveldens korteste dyst. Lars er en invandret Bergenser som gav Tore god motstand i NM-finalen sist høst. Hva som skjedde i matchen deres fikk jeg ikke helt for meg, men i løpet av noen minutter kom en smilende Lars tilbake mens Hans lo hysterisk over noen 1-2'ere han hadde kastet i et løp. I den tredje semifinalen møttes Anders mot en av de trofaste sliterne Markus. Sistnevnte har skjerpet seg betraktelig etter sin "all time low" i Januar i år, og jeg forventer å se mer av han på listene fremover. Han beviste også sin styrke ved å slå Anders. I den siste kvartfinalen møttes radarparet Tore og Audun hvor sistnevnte gikk seirende ut. Semifinalene ble vunnet av de på forhånd antatt sterkeste spillerene, og i finalen vant Lars B. over Audun. Gratullerer!

Da er det bare å ønske alle spillere velkommen til neste Supersøndag som går av stabelen 1. Oktober, også denne gang på La Bohem.

Til slutt vil arrangørene for Supersøndag innstifte en ny tradisjon med referat-stafett. Pinnen sendes herved over til Anders Skjelde som skal få skrive referatet for neste turnering...

Se også: Oppdatert resultatliste



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND