logo
Hovedmeny


NM og Årsberetning 2006
Av Arne Kristian Nordhei, President NBgF, 18. September 2006  
Lørdag 30.september arrangeres NBgFs generalforsamling i forbindelse med Norgesmesterskapet i backgammon. I år legges Årsberetningen ut i god tid før generalforsamlingen slik at medlemmene kan være bedre forberedt.


Sammen utgjør NM og generalforsamlingen det viktigste fundamentet for et samlet backgammonmiljø i Norge, og det er derfor viktig at så mange som mulig deltar. I år legges altså Årsberetningen ut i god tid før generalforsamlignen. Den ble gjort kjent for Landsrådet for noen uker siden og de ulike punktene har blitt diskutert. Det finnes også et vedlegg til Årsberetningen. Dette berører fallet i antall medlemmer og aktivitet de siste 5-6 årene og hvilke klubber som er hardest rammet, og hva årsakene er eller kan være. Vedlegget er lagt ut i Landsrådet slik at ledelsen i klubbene står bedre rustet i framtiden. Link til Årsberetningen finner du lengre ned i nyheten.

Det er i dag bare 11 dager til Norgesmesterskapet braker løs med lagturnering fredag 29.september. Mange mener at lagturneringen er det artigste med hele NM-helga. NM individuelt starter lørdag, og i år testes et nytt konsept ut; alle spiller i samme klasse og alle kan bli Norgesmester. Det hele er gjort mye billigere slik at det ikke er det økonomiske som skal bestemme for om du vil spille eller ikke. Vi håper at dette fokuset på backgammon som tankesport slår godt an hos alle. Gi gjerne tilbakemelding under NM-helga om hva dere synes. Sentralstyret har hatt gleden av å følge arbeidet til turneringskomiteen i Oslo Backgammonklubb, og vi er helt sikre på at dette blir årets høydepunkt for oss som elsker backgammon. Dette kommer til å bli virkerlig bra.

Oslo Backgammonklubb har også kommet med et initiativ for å gjøre NM enda mer nybegynnervennlig. Man må være medlem for å spille i NM, derfor tilbys alle nye spillere gratis medlemskap ut året i valgfri klubb. Som om ikke det var nok så vil to "ferske fjes" få trukket hvert sitt flunkende nye backgammonbrett før turneringen starter. Som "ferskt fjes" menes en spiller som har fått sitt første NBgF-medlemskap i løpet av 2006.

Vi står også foran et viktig valg. Flere av medlemmene i det sittende Sentralstyret takker for seg etter lang og tro tjeneste, så her er det mulig for våre medlemmer å posisjonere seg foran generalforsamlingen. Valgkomiteen jobber også i herdig.

Generalforsamlingen avholdes mellom 1530 og 1630 lørdag 30.september, og det blir da et opphold i turneringen slik at flest mulig kan delta. Vi håper alle kommer, dette er viktig for NBgF. DAGSORDEN er som følger:

1) Godkjennelse av møteberettigede og fullmakter.
2) Godkjennelse av innkalling og dagsorden.
3) Valg av referent samt to til å undertegne generalforsamlingsreferatet.
4) Valg av dirigent.
5) Årsberetning, klikk her for å lese (pdf-fil).
6) Regnskaper.
7) Budsjett med budsjettkommentarer.
8) Fastsettelse av kontingent.
9) Fastsettelse av neste års generalforsamling og norgesmesterskapet to år fremover.
10) Innkomne forslag.
11) Valg.


Vi ønsker alle hjertelig velkomne!
for Sentralstyret
Arne Kristian Nordhei, president NBgF


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND