logo


Historier fra et mesterskap
Av Arne Kristian Nordhei, 22. November 2006  
En liten oppsummering med bilder og historier fra Bodø Bymesterskap 2006.


Da var det åttende Bodø Bymesterskap over - nok en gang var folk veldig fornøyde. Tusen takk til alle som kom både fra nært og fra fjernt, det ble en uforglemmelig helg. Du kan trykke på alle bildene for å få sett dem i større versjon.

Fredag var det lagturnering. 18 spillere var med, som var akkurat passe en fredags kveld før et stort bymesterskap. »Dei tre bloddy colombobbos» er et lag fra Bodøs egen lagserie, og de stilte også på lagturneringen. De glade guttene gikk hele veien og vant finalen.

Tore og Leif etter sine seiere i finalen. Tore slo Asbjørn, mens Leif slo Øyvind. I bakgrunnen er den siste kampen ennå ikke ferdig, Mutz mot Terje. Klikk på bildet for å få det i større utgave.
Lørdag var det bymesterskap. Det kom 31 spillere, og ny rekord for et mesterskap i Bodø. Stemningen sto bokstavelig i taket da turneringen ble satt i gang. Det var en svært spillesugen gjeng som hadde møtt opp. Bymesterskapet er den store happeningen hvert år i Bodø, et lyspunkt i en ellers mørk november. Det ble som vanlig spilt en femrunders Monrad, alle kampene gikk til 7 poeng. Siden vi var så mange gikk 8 personer videre til kvartfinale i stedet for 4 til semifinale.

Bilde til venstre er fra førsterundekampen mellom Lena og Øyvind. I bakgrunnen spiller Arne Ludvig og Trond. Det ble samtidig spilt 3 store blitzer (DMP-cup); Presidentens Cup, Ex-presidentens Cup og Ex-Ex-presidentens Cup. Til høyre er det Bjørnar og Svein som braker sammen.
Da Monrad-turneringen var ferdig viste det seg at Bodøspillerne nok en gang hadde fått juling. Det var kun Jørn av Bodø-spillerne som hadde 4 seiere. Det var to spillere med 3 seiere som skulle gå videre. Det var til sammen ti spillere med tre seiere, og to av disse var utenbys spillere. Det viste seg at det var nettopp disse to som gikk videre med minst mulig margin (fjerde skilleregel måtte tas i bruk). Dermed var nok årets mesterskap det svakeste sett med bodøske øyne.

Da kvartfinalene var ferdigspilt var det auksjon av de siste fire i turneringen. Trond var auksjonarius og hadde forsamlingen i sin hule hånd. Det var ingen spillere som var på billigsalg.

Fra finalen. Karl og Asbjørn var i glitrende humør hele tiden, og det ble tullet og fjaset mye. Karl Frogner har også skrevet et reisebrev fra turneringen. Det kan du lese ved å klikke her. Finalen ble notert og ligger ute match-arkivet vårt, eller klikk linken her

.

Leif Richard ble ny verdensmester i Bløffgammon og var veldig fornøyd med det. Han slo i første runde Svein Bløffer'n Dybvik. I andre runde ble Trond Dalhaug lurt trill rundt, mens forrige års verdensmester Tommy Nesbakk fikk juling i semifinalen. I finalen skjønte Lena Jensen ingenting av Leif R sine lure triks. Asbjørn ble Mester av Bodø By, men vi har ingen bilder fra jubelscenene fra premieutdelingen.

Etter turneringen var det fest. De fleste holdt ut til tidlig søndag morgen, og da var det på tide å ta taxi hjem. En historie fra en fantastisk taxitur er fortalt i diskusjonsforumet (du må være innlogget for å få opp). Link til en taxihistorie, klikk her.

Søndag var det mesterturnering. De fleste var trøtte og slitne, men det kom 16 stykker som var ganske bra.

-Arne Kristian
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND