logo
Hovedmeny


Leif ble Mester af Bodø By!
Av Øyvind, 23. November 2008 21:13
Sist endret 24. November 2008 07:40
 

Endelig ble det en bymester fra Bodø, og den stolte vinner er Leif Richard Bårdsen, en spiller for de store anledninger.


Hele 28 spillere stilte til start i årets bymesterskap, som var det tiende i historien. I anledning jubileet ønsket arrangørene velkommen med en liten velkomstdrikk .

Fjorårets bymester, Bjørnar, lader opp til turneringen sammen med Espen, Thorleif og turneringsleder Arne Kristian.

Mange var spente på om det kunne bli en bymester fra Bodø i år. Som kjent har jo det vært vanskelig for spillere fra Bodø å vinne. Vi er veldig glade for at mange sterke spillere vil komme til bymesterskapet vårt, men det hadde vært morsomt om tittelen kunne bli igjen i Bodø.

Leder av klubben, Trond, ønsker velkommen. Turneringsleder Arne Kristian venter på tur. De har spesialdesignete ID-kort rundt halsen.

Bymesterskapet ble spilt som 5 runders monrad. For mange spillere ble håpet om bymesterskap knust en gang på ettermiddagen, men alle holdt humøret oppe og satset på andre turneringer eller festen. Det ble også servert pizza som trøstet og stilte sulten.

Første rundes monrad. Rune møter Arne Ludvig på bord 1 (Arne Ludvig vant) og Astrit møter Lars på bord 2 (Astrit vant).



Godt humør på bord 9: Terje mot Jan. Nils og Anna har spilt ferdig.



Sterke følelser på bord 13. Tore kaster dobbel 5 i bearoff og Frode slår til med et saftig nordnorsk kraftuttrykk, både verbalt og fysisk.



Humøret er tilbake igjen. Frode sprudler.

Espen vant monraden, og fikk møte nr. 8 i monraden i kvartfinale. Han var ikke så lykkelig da det viste seg å være Tommy, som han regnet for å være den sterkeste spilleren han kunne ha trukket.

Kvartfinaler: Tommy mot Espen, Kristian mot Jørn, Trond mot Arne Kristian og Leif mot Thomas.



To håpefulle (Arne Kristian vant).

I semifinalene møttes Tommy og Leif, og Kristian og Arne Kristian. Leif og Kristian vant sine kamper og dermed var det klart at en bodøspiller skulle bli bymester for første gang på mange år. Det ble en svært dramatisk finale til 15 poeng, som ble avgjort med en 16-kube på stillinga 7-3 til Kristian. Leif traff det nødvendige skuddet og ble dermed bymester! Vi er veldig stolte og gratulerer!

Quizen ble vunnet suverent av Asbjørn. Det ble spilt lyngammonturnering (Lena vant), og det tradisjonelle bløff-verdensmesterskapet hadde jo til og med trukket forhåndspåmeldinger i år. Bare Tommy stilte av tidligere bløff-verdensmestere, og selv om han slo Nils i første runde ble det for tøft å gjenta suksessen.

Tommy bløffer Nils.

Bjørnar gikk seirende ut av finalen etter tøffe tak mot Espen i semifinalen og mot Ingrid i finalen. Vi gratulerer Bjørnar som verdensmester!

Deretter ble kameraet slått av og natten lever bare videre som muntlige fortellinger.

Oppslag i Avisa Bodø, ab24.no:
Flaks og ferdigheter på bymesterskap
Leif Richard Bårdsen vant Bodø bymesterskap 2008



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND