logo
Hovedmeny


Roy vant Oslofinalen!
Av Hall Skåra, 26. Februar 2012 19:32
Sist endret 2. Mars 2012 16:37
 

Roy Eikseth vant Oslofinalen 2012 i kamp mot Torkel Haugødegård. I oppsamlingen var det Fred Westerby som trakk det lengste strået i finalekampen mot Tore Eklund Fredriksen.


Det var 16 kvalifiserte spillere til Oslofinalen. Det var resultatet av alle turneringene arrangert i regi av OBgK i 2011 som dannet grunnlag for kvalifiseringen. To spillere måtte dessverre melde forfall og dermed gikk Hall Skåra og Hans Liby automatisk videre til kvartfinalen siden de hadde flest kvalifiseringspoeng. Dette hjalp dem imidlertid lite siden de begge ble utslått i sin første kamp. De var dermed ute av turneringen siden reglene tilsa at de ikke var kvalifisert for oppsamlingsturneringen etter sin bye i første runde.

Oppsamlingsturneringen endte dermed opp som en kamp mellom kun fire personer siden et par av spillerne valgte å trekke seg etter tap i første runde i hovedturneringen. Fred og Tore gav publikum meget god underholdning i sin 11 poeng lange finalematch. Tore hadde en knapp 9-8 ledelse og valgte å kube for matchen på følgende stilling:

Fred gikk i tenkeboksen, men aksepterte korrekt kuben. Da han et par kast senere rullet en forløsende dobbel fem, svarte Tore til alles forbauselse med å stoppe klokken! De hadde i forkant av kampen valgt ikke å deale på premiesummen, men Tore hadde etter Fred dobbel kommet på andre tanker. »Jeg tilbyr 50/50 splitt,» opplyste Tore med et skjevt smil akkompagnert av latter fra publikum samt høylytte kommentarer. Fred aksepterte og de forseglet avtalen med et håndtrykk.

Deretter begynte er meget spennende bear-off. Tore så lenge ut til å hale seieren i land. Han måtte til slutt kun få inn følgende fire brikker på to kast.

Imidlertid trillet han en 1-er to ganger på rad, og Fred kunne juble over seieren. Tore på sin siden kunne fornøyd konstantere at han, i grevens tid, hadde gjort en god deal.

Roy var på dette tidspunktet i full gang med sin finalekamp mot Torkel. Han hadde terninggudene på sin side og vant kampen med god margin. Torkel beviste imidlertid med dette at hans gode resultater fra NM ikke var en tilfeldighet. Roy hadde på sin side bevist at han alene er mann for å slå laget »Hannas Hustlers» ned i støvlene. For både Hans og Hanna måtte gi tapt for ham i hans vei til finalen. Dermed var det bare Jostein og hunden Marley på Hannas lag som slapp å bli ydmyket av Paragrafrytter-kapteinen under Oslofinalen… Men det så lenge mørkt ut for Roy. I sin kamp mot Hans måtte det på et tidspunkt en skrikende tirade av grove gloser til. Glosene egner seg definitivt ikke på trykk her. »Det hjalp,» mente Roy etter at turneringsseieren var sikret. »Etter at jeg fikk utløp for sinnet gjennom å hamre koppen i bordet og spy litt eder og galle, gikk alt min vei…»

OBgK ønsker å takke Fred for å ha gjennomført selve finalen, samt håndteringen av kvalifiseringen i hele 2011, på en glimrende måte. Kvalifiseringen av neste års finale er allerede godt i gang. Dersom du jevnlig møter opp til OBgKs turneringer, er du allerede på vei til å bli kvalifisert siden selv hvert oppmøte gir deg ett kvalifiseringspoeng.

Til slutt gjenstår kun en siste gratulasjonshilsen til vinneren av Oslofinalen 2012: Roy Eikseth!

Fred gratulerer Torkel med andreplass i Oslofinalen

Fornøyd vinner av oppsamlingen!

Stilstudie av Roy i kampen mot Hans

Roy har nettopp vunnet finalekampen mot Torkel

Tore betrakter Hannas flytt

Tom Tyrihjell. Bak står Karl og betrakter brettet til Tore.

Hanna i godt driv i kampen mot Tore

Torkel og Christopher i vennskapelig kamp

Roy betrakter stillingen

Hans i støtet

Kjedelig kamp, Henning?

Tore er godt fornøyd med utviklingen i kampen

Hanna syntes det var småkaldt.

Jan Ivar er utslått fra turneringen, men har allikevel humøret i behold.

Roy i seiersrus!


Foto: Hall Skåra



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND