Tilbake til Norpunkt oversikten">
logo
Hovedmeny


Norpunkt nr 10
Av Ole Friis Iversen, 13. Mars 2012 12:12
Sist endret 16. September 2012 20:51
 

Norpunkt nr 10 kom trolig ut på høsten 1995. Bare én artikkel i dette digitaliserte nummeret, spillerportrett av Andre Rognes, selv om det utkomne nummeret trolig inneholdt mer.

Tilbake til Norpunkt oversikten


Spillerportrettet: André Rognes

MERITT:
Norgesmester i backgammon 1991.

ROGNES SPESIAL:
Åpningskastet 64: Ut på bar og ned på 9-punktet (64: 24/18 13/9). Ifølge André er dette et godt åpningskast: " ... da kan du gjøre alt i neste trekk"

STYRKE:
Beholder roen - alltid. (Kan ligge under 3-19 i en 21-p match uten å virke synderlig bekymret.)

SVAKHET:
Dobler for sent (Forholder seg f.eks. ikke til når det vil irritere motspilleren å få en kube.)

LIKER:
Kraftwerk og the Grid.

MISLIKER:
The Doors.

KJENNETEGN:
Glippen mellom fortennene i overmunnen som bidrar til å gjøre hans få glis fryktinngytende (for nybegynnere). André er alltid smakfullt kledd og han kommer og går uten stor ståhei. Dessuten har han påfallende sparsommelig mimikk. Men André har følelser.

André Rognes var med i "Gerhardsen" fra begynnelsen av. Han er, om ikke fast som en klippe, et holdepunkt i backgammontilværelsen. Når du møter André i en turnering, vet du hva du får:

En ekstremt avslappet og konsentrert spiller som det er umulig å vippe av pinnen. Psyking hører ikke hjemme i Andrés verden. Derfor psyker han heller ikke selv. Han tror rett og slett at dette ikke virker like godt som det å telle pips og tenke på vanskelige matematiske problemer og derfor er dette den mest effektive måten å irritere André på: å totalt underkjenne den matematiske analysen av backgammonspillet. Som for de fleste andre realfagstudenter som spiller backgammon, finnes det også for André ett trekk som er "det riktige". Vi andre, postmodernister og university drop-outs, lar ham gjerne være fast i denne troen - en miljøskade (fra mat.nat) som gjør ham sårbar og menneskelig.

Den andre Rognes er Bertil. For tiden en bedre spiller, men ingen legende.

-Kjetil Korslund



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND