logo
Hovedmeny


Terje Pedersen ligamester i OBgK!
Av Hall Skåra, 19. Juni 2013 22:14
Sist endret 20. Juni 2013 15:41
 

Det var kun Hans Liby som kunne slå Terje Pedersen. Hans måtte imidlertid da score full pott med seier i turneringen, mens Terje måtte gå poengløs hjem fra vårens siste klubbturnering. Trekning var optimal siden Hans og Terje møttes i første runde. Terje gikk seirende ut av denne viktige matchen mot Hans, og dermed var saken avgjort: Terje tok sin første ligamestertittel. Vi gratulerer!


Ligabrettet har i det siste halvåret blitt disponert av viseambassadør fra England: Charles Hill. Han klarte imidlertid ikke å forsvare førsteplassen fra forrige sesong, men måtte ta til takke med en flott tredjeplass. Dermed måtte brettet overrekkes til den nye "eieren": Terje Pedersen.

Hvem er så Terje sett med bg-øyne? En forholdsvis ny spiller som har oppnådd gode resultater på kort tid. "Jeg har spilt backgammon en årrekke på FIBS. Min seriøse satsning på backgammon startet imidlertid da jeg deltok i NM for første gang i 2011," forteller Terje. "Jeg startet med å slå lederen i klubben, Hall, etter bl.a. å ha vunnet backgammon på en toer-kube. Deretter var jeg nære på å slå Sondre som endte opp som norgesmester. Interessen var tent."

Terje har vært en trofast spiller på ligaturneringene. Poengsankingen i inneværende sesong har vært imponerende. Han endte opp med 44 poeng etter bl.a. å ha vært i finalen seks ganger. Han gikk seirende ut av finalekampene hele fem av seks ganger!

"Jeg liker spill," forteller Terje videre. "Jeg spiller bl.a. en del på data-en og med spillkonsoll. "World of Tanks" er et av favorittspillene og jeg er en av 50 millioner som spiller dette spillet på verdensbasis." Spillkarrieren startet imidlertid på sjakkbrettet. "Jeg vokste opp i Tromsø og var en del av sjakkmiljøet der. Mitt beste resultat var vinner av klasse II i NM i 1992. Det ble imidlertid stadig vanskeligere å hevde seg i sjakkturneringer. Jeg slo en stormester én gang. Det var i lynsjakk og loggen fra spillet henger stadig vekk på hedersplass på veggen. Jeg fikk inntrykk at det var annerledes i backgammon og jeg byttet derfor fra sjakk til backgammon. Etter hvert som jeg har lært spillet mer å kjenne, forstår jeg jo at backgammon er "dypere" enn man først skulle tro. Jeg ser jo at jeg allikevel kan slumpe til å vinne mot svært dyktige spillere, så slik sett er jo backgammon interessant."

Terje er imidlertid beskjeden når det gjelder fremtidige ambisjoner. "Om ikke annet, er det en god unnskylding til å ta seg en øl eller to på de ukentlige turneringene. Jeg kommer imidlertid til å fortsette å bla litt i backgammonbøker, og satser på å heve ratingen min etter hvert som tiden går. Å kunne forsvare ligabrettet til neste sesong er jo også et naturlig mål."

Vi gratulerer Terje så mye med ligaseieren, og ønsker ham lykke til med videre satsning!



Charles Hill (til høyre) overrekker ligabrettet til den nye ligamesteren Terje Pedersen



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND