logo
Hovedmeny


Osloserien våren 2014 er ferdig
Av Fred Westerby, 23. Mai 2014 08:38
Sist endret 23. Mai 2014 14:08
 
Torshovs nydannede bg-selskab vant Osloserien klart og kan dermed titulere seg som "Oslomestere for lag våren 2014". De overtok ledelsen etter 6. runde og ga den aldri fra seg.
Toppscorer for sesongen ble Arne Vestrheim fra Hannas Hustlers med 8 av 11.


Klar seier til Torshovs nydannede bg-selskab
På seierslaget spilte Mariann Modalen (kaptein), Sondre Rike, Tore Eklund Fredriksen, Kathrine Langjord og Håkan Åkerstrand. Laget har vunnet serien en gang før, våren 2013. Besetningen dengang var nesten den samme, bortsett fra at nå har Håkan overtatt for Charles Hill. Denne sesongens seiersoppskrift besto i å vinne 2-1 kampene. Hele seks ganger vant de 2-1, mens de tapte bare en 2-1 kamp. På den annen side gikk de på to stjernesmeller to dager på rad (26.3 og 27.3) med 0-3 mot hhv Hannas Hustlers og The Underdogs. Men dette hjalp ikke de andre lagene som fortsatte med å slå hverandre innbyrdes i en rekordjevn lagserie. Torshovs seier ble derfor solid med 4 lagpoengs forsprang til slutt.

Toppscorerstriden
At toppscoreren kommer fra Hannas Hustlers er ingen overraskelse. Vanligvis er det Hans Liby og Jostein Flood som står for hovedinnsamlingen av poeng der i gården. Men denne gangen var det Arne Vestrheim som viste at han er en toppspiller og tok 8 seire på 11 kamper. 8 seire tok også både Tore Eklund Fredriksen og Terje Pedersen, men de spilte alle 12 rundene.

Rekordjevn serie
Forrige sesongs vinner - Hannas Hustlers - startet denne sesongen begredelig med to tap i de to første rundene (som gikk felles lørdag 1.2). De jobbet seg litt opp etter hvert, men så sent som etter halvspilt serie (seks runder) lå de nest sist. I siste seriehalvdel jobbet de seg opp og vant 5 av 6 kamper. Unntaket var da de gikk på en stjernesmell mot Ringnes med 0-3. Men i siste runde vant de den viktige kampen mot Paragrafrytterne med 2-1. De fikk samme lagpoeng som Fred &the Flintstones, men gikk foran på bedre individuell score og vant annenplassen.

Fred &the Flinstones hadde en helt annen start på lagserien enn Hustlerne. De (dvs vi) ledet serien sammen med No-double No trouble etter to runder. I tredje runde møttes vi til "toppoppgjør". Det ble en knepen seier til Flintstones som dermed tok ledelse alene. Det hører med til historien at vi ved den anledning "innviet" vår nye hjemmebane Pokalen. Men det hadde oppstått en liten misforståelse. Stedet var nemlig booket til lukket selskap for Oslo Fashion Week. Men vi fikk lov å spille der likevel og rigget oss til i "Pål Enger-hjørnet" (dog uten å se noe til Skrik). Etterhvert strømmet det på med mengder av lettkledde og syltynne modeller. Jeg satt stort sett med ryggen til og lot meg ikke affisere. Men det kan være at de testosteronsprengte ungsauene på No-double No trouble ikke forble upåvirket. I alle fall, ved et av bordene havnet kuben på 8 og Andre vant gammon og kampen. Deretter kunne han konsentrere seg om å nyte utsikten.

Flintstones holdt koken også i 4. runde ved å slå Torshovs. Men i 5. runde gikk vi på en smell mot Paragrafytterne og tapte 0-3. Resultatet fra den kampen kunne sett litt penere ut hvis undertegnede (Fred) hadde tatt bedre vare på en 9-0 ledelse. Men den skuslet jeg bort ved dårlig kubebehandling i partiet etter og vips ledet jeg bare 9-8. Vi ledet fortsatt serien, men i 6. runde hadde vi vår spillefri og i samme runde møttes Torshovs og Paragrafrytterne. Vinneren ville overta ledelsen uten at vi kunne gjøre noe med saken. For sikkerhets skyld tapte vi også i 7. runde (vår 6. kamp) mot The Underdogs. Likevel holdt vi 2. plassen halvveis i serien.

Andre halvdel startet bra med ny seier mot Ringnes. Men i 9. runde tok Hustlerne hevn for tapet i serieåpningen og banket oss 3-0. Dermed snek Paragrafrytterne seg foran på like lagpoeng, men klart bedre individuell score. Men i neste runde kom Ringnes oss til unnsetning ved å slå Paragrafrytterne, mens vi banket No-double No trouble 3-0 og det uten hjelp av lettkledde modelljenter. Så var alvorets time inne. 3. april møtte vi Torshovs for andre gang. De leder serien to poeng foran oss. Kampen kan være helt avgjørende for seriemesterskapet. Det starter bra for oss idet Eirik Magne Johansen slår Sondre Rike. På de andre bordene leder vi hhv 10-7/13 og 11-7/13. Det ser lyst ut. Men som så ofte i det forbannede spillet backgammon blir det som ser lyst ut i ett øyeblikk til det dypeste mørke i øyeblikket etter. Torshovs snur begge kampene og vinner 3-0. De leder dermed serien med 4 lagpoeng og har matchball i neste lagkamp. For Flintstones blir det ett tap og en seier i lagserieavslutningen 26.4. Det holder "bare" til en tredjeplass.

Paragrafrytterne vinner og taper annen hver kamp så og si gjennom hele sesongen. De holder seg stort sett på 3. plass, men er et par ganger oppe på 2. plass. Før serieavslutningen er de på 4. plass. De slår Flintstones for andre gang i sesongen i "første" avslutningsrunde og er klar for "finale" om andreplassen mot Hannas Hustlers i siste runde. Den vinner Hustlerne og Paragrafrytterne henvises dermed til 4. plassen. En forsmedelig plassering den gode individuelle scoren tatt i betraktning.

The Underdogs "spiller" rollen sin godt til å begynne med og plasserer seg stort sett nest sist til å begynne med. Men så etter halvspilt serie, vips uten at noen legger merke til det, er de plutselig på 4. plass og likt i lagpoeng med Paragrafrytterne på 3. plass, og bare to lagpoeng etter Flintstones på 2. plass (og lik individuell score med Flintstones). De taper første kamp i andre halvdel og har så frirunde i neste. Dermed har de lagt seg ned og spiller "død" før de i neste kamp spretter opp, biter Torshovs til blods og vinner 3-0. De vinner også neste kamp og er dermed ajour med Hustlerne og Paragrafrytterne hva gjelder lagpoeng, men litt etter på individuell score. Men i kampen etter møter de Hannas Hustlers som virkelig er i siget. Hustlerne viser at de kan dette med dressur og tar sin tredje 3-0 seier på rad. Dermed må The Underdogs ta ett skritt tilbake før serieavslutningen. Der blir det en seier og ett tap og 5. plass til slutt. Men de er likt i lagpoeng med Paragrafrytterne og bare to poeng etter Hustlerne på annenplass. Så veldig lite skulle til før det hadde blitt en ny, svært god plassering. Dekk!

Ringnes med påfyll er ikke kvitt sitt 1-2 syndrom. Det ble hele seks slike tap i sesongen. De får ta med seg at de slo Hannas Hustlers i begge kampene i denne sesongen. Og i serieavslutningen var de helt suverene med hele 5-0 i score. (Jeg kjenner ikke til hvorfor kampen mot No-double No trouble gikk på bare to bord.) Kelner, mer påfyll!

No-double No trouble startet som et lyn med meritterende seire mot hhv Hannas Hustlers og Paragrafrytterne. Men så var det neste slutt. På de ti siste rundene ble det bare en seier og dermed sisteplass sammenlagt. Men dette var bare deres andre sesong, så de kommer igjen. Tjenare!

Til slutt må jeg bare beklage at denne artikkelen kommer litt seint. Men noen ganger tar man seg litt vann over hodet.


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND