logo
Hovedmeny


Lagspiller Karl Frogner!
Av Hall Skaara, 18. September 2014 10:31
Sist endret 18. September 2014 10:34
 

Mange anser nok Karl Frogner som en individualist. Men han kan også spille på lag. Det beviste han da han nylig spilte på lag med en svensk-iraner i Swedish Open og vant!


«Dette er min største seier så langt i karrieren,» forteller Karl. «Jeg har snart spilt backgammon i 14 år, og jeg rangerer denne seieren høyere enn mine tre bymesterskap.» De tre mesterskapene var forresten nær ved å bli fire etter at han helga før Swedish Open tapte finalen i Oslo Bymesterskap. Seiren i Stockholm var nok et godt plaster på såret…

«Det var 27 lag med i turneringen,» opplyser Karl. «Vi fikk bye i første runde og deretter var veien frem til seieren ganske grei. Den jevneste kampene var nok kvartfinalen. Vi møtte da Rune Færevåg og Bjørnar Kristoffersen. Den kampen ble avgjort på DMP.»

Karl spilte på lag med svensk-iraneren Manouchehr Parcham. «Vi har kjent hverandre siden Nordic i 2008,» forteller Karl. Lagspillet fungerte tydeligvis godt, og Karl forteller at de sjelden var uenige i trekkene. De byttet dessuten på å kaste terningene og flytte brikkene mellom hvert game. «Den eneste gangen vi var uenige i et flytt, måtte være da vi åpnet med dobbel 2 i kvarfinalen. Rune og Bjørnar hadde laget firerpunktet med 4-2, og Manouchehr mente vi burde flytte til 20-punktet med de to bakerste brikkene. Jeg ville heller lage firerpunktet og flytte de to bakerste brikkene til 22-punktet. Han insisterte på sitt trekk, og jeg gav meg raskt. Det er jeg glad for siden vi rullet dobbel seks i kastet etterpå, og hadde etter det ikke problemer med å dra seieren i land,» ler Karl og viser at han tydeligvis også innehar en godt skult diplomatisk side i sin personlighet.

I semifinalen møtte de bl.a. et lag bestående av vinneren av Swedish Open: Conny Eriksson. «Denne kampen vant vi 5-1, og i finalen vant vi 5-2 mot et mikslag,» minnes Karl. Kampene sitter tydeligvis ennå godt i hukommelsen siden han i tillegg til sluttscoren på kampene samtidig også nevner alle kubeavgjørelsene som ble tatt.

Karl er glad for seieren, men skuffet over antall nordmenn som deltok. «Tidligere har vi vært mellom 10 og 20 deltagere fra Norge. Denne gang var vi kun seks.»

«Er det ellers noe du ønsker å nevne,» lurer vi. «Ja, at svenskene har forstått at ftbg-systemet har kommet for å bli. Dessuten bør du nevne at jeg gleder meg til NM og jeg håper mange dukker opp!»

Vi gratulerer lagspiller Karl med sin første internasjonale seier!


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND