logo
Hovedmeny


Dagfinn Snarheim vant Nordic Open 2015 - Oppdatering av norske prestajoner igjennom tidene i Nordic Open
Av Norges Backgammonforbund, 8. April 2015 03:05
Sist endret 29. April 2015 18:37
 

Som vanlig er nordic open blitt avviklet i påsken og et dusin nordmenn stilte opp i forskjellige klasser. Dette var et godt år resultatmessig sett i fra Norge sitt synspunkt hvor vi får første gang fikk en norsk vinner i Dagfinn Snarheim.

I tillegg var det andre som oppnådde premier blant annet ble Last Chance vunnet av tildigere, og Norges eneste verdensmester (2003), Jon Kristian Røyset.

Nederst på siden er det en link med norske prestasjoner igjennom tidene.


Nordic Open er over tid utviklet seg til å bli en backgammonfestival mer enn en enkeltstående backgammonturnering. Det arrangeres en rekke forskjellige turneringer av forskjellig format og det er noe for en hver smak inkludert en åpen turnerings som går parallet med hovedturneringene, speed gammon (som navnet tilsier en hurtigere variant av backgammon), double turneringer og mye mer. Det ble også avholdt en slags eksamen hvor de som ville kunne svare på quiz spørsmål og få en poengsum, som vanlig ble denne arrangert av Mochy som av mange regnes som den aller skarpeste backgammonspilleren i verden.
I år hadde vi et godt oppmøte med nordmenn (ca 15 stk tok turen) og de fleste syntes å kose seg godt med spilling, god mat og drikke osv. Spillehotellet ligger litt utenfor sentrum, og er omkranset av områder som Islands brygge og Christianshavn som har en rekke gode og rimelige restauranter og lignende. Det er også deilig å være i Danmark, kjøpe øl til en billig penge på bensinstasjonen ved siden av hotellet, og kunne drikke denne på hotellet uten at en eller annen viktigper nekter deg dette.
Endelig kom året da vi fikk en norsk vinner av hoveturneringa i høyeste klasse. Nærmest tidligere var Shahab Ghodsi som var i finalen for 3 år siden, men vi har også hatt tidligere semifinalister og kvartfinalister. Det er liten tvil om at nivået på norsk backgammon har steget jevnt og trutt og at vi nå har folk som kan konkurere på alle nivåer.
Når vi først snakker om resultater kan det nevnes at the man, the legend, hans liby solidiserte sin tidligere vm seier i speedgammon ved også å komme til semifinalen i denne grenen i nordic. Også mange andre hadde små og større suksesser, men det er som alle vet små marginer i backgammon og det er viktig å også vinne den 5, 6, 7.. matchen på rad for å kunne dra fordel av tildligere seiere.

Bilder

Før kvartfinalen mellom Dagfinn og Jørgen Mohr Paulsen fra Danmark

Fra semifinalen Lamote fra Belgia

Fra avslutningen av finalen

Roman tar av 2 brikker
Dagfinn ruller 33
Roman tar av 2 brikker
Dagfinn rukker 66
Roman tar av 2 brikker
Dagfinn er vinner av Nordic Open 2015!

Våre 2 norske vinnere, flankert av Scarlett Serrero fra Frankrike

Alle vinnerne samlet

Hans Liby og Jon Kristian oppsummerer Nordic

Videoklipp

Fra finaleavslutningen, må kanskje sees på facebok(?)

Finaleavslutning

Fra matchen Dagfinn versus Mochy (verdensener) fra runden før sluttspillet

Dagfinn vs Mochy

Media

Haugesunds avis

Norske Prestasjoner i Nordic Open

Linken under viser en historisk oversikt over norske prestasjoner i Nordic Open igjennom alle tider.

Norske Prestasjoner i Nordic Open



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND