Hovedmeny

Forbannelsen brutt!
Av Hall Skaara, 7. Juni 2015 01:22
Sist endret 7. Juni 2015 10:23

Før Oslofinalen 2015 hadde Hans Liby tapt 13 finaler på rad! Den fjortende vant han og ble dermed vinner av Oslofinalen. Ikke bare vant han, men han knuste sin finalemotstander Hall Skåra ved å vinne finalen 11-0!

Kvalifiseringen til Oslofinalen skjedde i 2014. I hver av de 49 turneringene som OBgK arrangerte, fikk deltagerne tildelt kvalifiseringspoeng. Det vanket poeng for selve oppmøtet, og desto flere kamper man vant, desto flere poeng fikk man. Dette er de 16 som ble kvalifisert til Oslofinalen:

Det skulle lønne seg å være høyt på kvalifiseringslista. For dersom én av de 16 ikke møtte opp, ville vedkommende øverst på lista få "bye" i første runde. De skulle vise seg at fire personer var forhindret fra å spille, og dermed fikk Hans, Terje, Karl og Hall automatisk tildelt seier i første runde.

De resterende 8 spillerne kjempet for å vinne sin 11-poenger. (Samtlige runder ble spilt til 11 poeng i hovedturneringen, mens det i oppsamlingen ble spilt til 9 poeng.) Og seirende fra første runde gikk Christian, Jostein, Shahab og Gulli. De beseiret Mikkel, Emil, Thom Espen og Are E. som dermed gikk direkte til semifinalen i oppsamlingen. Denne ble til slutt vunnet av Are E. Gratulerer!

I hovedturneringen foregikk fire harde kamper som Karl, Hall, Hans og Jostein gikk seirende ut av. Jostein påstod av Hans levde opp til sitt kallenavn "lucky" da han deretter beseiret førstnevnte. Hall vant sin kamp mot Karl etter bl.a. en gammon firerkube. Dermed ble finalemotstanderne Hall og Hans.

Hans hadde nok bange anelser om finalen. Han hadde jo tapt 13 av dem på rad. Imidlertid syntes det som om terninggudene hadde bestemt seg for at nok er nok, og Hall var i realiteten sjanseløs da han i tillegg til å møte en dyktig spiller også møtte en som fikk gode terninger. "Jeg fikk ikke engang trøstepoeng," sier Hall oppgitt etter finalen. "Imidlertid klarte jeg å glede meg over hvor lettet og glad Hans syntes å være over seieren. Den var vel fortjent!"

Vi gratulerer Hans med seieren i Oslofinalen og håper på god deltagelse i OBgKs turneringer i 2015. Sjekk stillingen i kvalifiseringen pr idag til neste års finale her: