logo
Hovedmeny


Reisebrev fra Nordic
Av Mariann Modalen, 30. Mars 2016 07:06
Sist endret 30. Mars 2016 08:57
 

Etter nok en vel gjennomført backgammonturnering, er hverdagen tilbake. Det er som vanlig en litt hard overgang fra ferie til jobb, men heldigvis kommer man jo fort i gang igjen.


Det var gøy å være tilbake i Nordic. Jeg valgte å bli hjemme i fjor siden jeg hadde eksamen rett etter ferien. Det har jeg for så vidt i år også (i morgen faktisk), men jeg tok meg likevel fri denne gangen for å være med på det som jeg anser for å være et av årets høydepunkter. Jeg var også litt irritert i fjor over at det ene året jeg ikke var der, så vant like så godt Dagfinn hele driten. Jeg fulgte jo med på streamen, men det blir liksom ikke det samme. Det skulle ikke skje i år! Dessverre gikk det ikke veien, verken for Dagfinn eller de andre norske spillerene i Champ, selv om Bjørn Inge lenge hang med. Han kom så langt som til kvartfinalen. Det må jo sies å være et meget sterkt comeback av en gammel ringrev! Kan det kanskje for de andres del være at jeg bringer ulykke? Heldigvis er det nok av side-events og der var det flere gode prestasjoner. André var vel kanskje den som gjorde det best: han vant dobbel consultation sammen med Jon Kristian og i tillegg kom han til finalen i last chance. Dagfinn og Anita var i finalen i mixed og Gulli kom til kvartfinalen i intermediate.

Sondre og Hans var så uheldige å møte hverandre i hoved, men selv om det ble tap for den ene var begge like blide etterpå. Det var god stemning rundt bordet da de gikk igjennom bildene fra kampen. Som vanlig lurte Hans på veldig mye i løpet av kampen, så bilder hadde de to guttegeniene nok av.

Jeg spilte intermediate, men gikk på et raskt tap i første match. Jeg hang med en stund i fighters, men etter tre kamper var det slutt der også. Siste kampen jeg spilte var for øvrig mot en veldig hyggelig franskmann. Underveis i kampen kom Raj og en fyr (husker ikke hva han heter) som jeg spilte mot i semi-finalen for noen år siden bort for å slå av en prat. Det ble litt komisk siden de begynte å tulle med at jeg var for god til å spille i den klassen. Raj spurte blant annet om jeg kunne forklare ham en stilling og fortalte denne franskmannen at jeg underviser i backgammon hjemme i Norge. Franskmannen så jo rart på meg, og selv om jeg forklarte ham at de bare tullet, så han litt skeptisk ut. Hvorfor spiller hun i intermediate om hun underviser i backgammon, liksom? Etter at kampen var ferdig, måtte jeg igjen forsikre ham om at jeg ikke under noen omstendigheter lærer noen noe som helst i backgammon.

En annen artig opplevelse i forbindelse med dette magiske brettspillet skjedde i mixed som jeg spilte sammen med Hans Kristian. De fleste kjenner han vel best som Kedde. Vi spilte mot to veldig hyggelige dansker og lenge gikk spillet vår vei. Samarbeidet var godt, og jeg og Kedde var ganske trygge på at dette kom vi til å vinne. På et tidspunkt ledet vi 6-1 til 7. Men plutselig snudde det, noe som jo aldri skjer i backgammon. Vi tapte crawford-spillet, og de fortsatte å plukke poeng helt til stillingen var 6-6. Nå var ikke stemningen like god, og det var helt tydelig at Kedde IKKE satte pris på den urettferdige vendingen spillet hadde tatt. Det verste var at i dmp-en gikk det også dårlig. I tillegg hadde jeg gjennom hele matchen rullet terningene og vært ganske eplekjekk på at «slapp av Kedde, jeg ruller dobbel seks snart, jeg bare venter til det rette øyeblikket». Men det skjedde jo aldri og vi lå nå an til å tape. Vi hadde fire brikker igjen på henholdsvis 6, 5 og 4 punktet mot motstandernes to brikker på 1 og 2 punktet. Vi måtte altså rulle dobbel seks for å vinne matchen. Og det er jo dette som er så utrolig gøy med backgammon, eller forferdelig, alt ettersom hvilken side man havner på. Jeg rullet og igjen på brettet lå det to seksere! Jeg tror de hørte meg og Kedde helt ned i lobbyen. Vi glemte helt at det er noe som heter å vise respekt for motstanderne. Dette er første gang jeg har opplevd slik flaks og selv om dette var en ubetydelig match i den store sammenhengen, må jeg innrømme at det var utrolig morsomt. Kedde og jeg gliste stort resten av kvelden…..helt til vi tapte så det sang i neste match. Vi fikk ikke ett eneste poeng og det var helt tydelig at terninggudene var ferdig med oss. Kedde er for øvrig en av de hyggeligste spillerene jeg vet om, en skikkelig jovial og morsom fyr.

Som alltid er det jo ikke bare backgammon som gjelder når vi er i Nordic. Det ble jo også et par sene kvelder der det skjedde mye morsomt. Blant annet låste Marianne seg ute av rommet sitt og måtte gå ned i lobbyen for å hente en ny nøkkel. Dette var midt på natten. Jeg skal ikke gå for mye i detalj for da blir jeg nok anmeldt til sedelighetspolitiet, men jeg tror vi kan si det slik at det ikke er hver dag man ser den type påkledning (eller mangel av påkledning) i en hotell-lobby. Dere lurer kanskje på hvorfor Marianne gikk ut av rommet sitt i slik en tilstand? Det kan jeg ikke fortelle dere fordi det er taushetsbelagt. Det eneste jeg kan si er at JEG hadde IKKE noe med det å gjøre.

I år kan jeg også melde at vi ikke var på indisk restaurant en eneste gang. Det ble jo mye av den maten den tiden da turneringen ble arrangert på et hotell rett ved siden av en indisk restaurant. Vi er vel kanskje ikke kjent for å være dem som gidder å gå så langt for å spise middag. I år kom vi oss av gårde og fant flere hyggelige steder.

En av kveldene ble jeg og Jon Kristian sittende å prate med to av turneringslederene og en amerikansk spiller som heter Carter. De tok seg en velfortjent øl (egentlig var det vel nærmere ti) etter en lang dag i spillelokalet og jeg kan melde at Carter inviterer til 50-årslag i Chicago. Jeg tror han er redd for at det ikke skal bli god stemning og mente på slutten av kvelden at det var en god idé å fly inn en gjeng med nordmenn til festen.Det var jo i Nordic som det pleier å være: nordmennene holdt festen i gang. Jeg har ikke hørt noe om når flyet går ennå, men jeg regner med at han sier fra snart.

Jeg tror ikke jeg overdriver om jeg sier at det er mange av oss som liker en øl eller to. Vi var alle enige om at danskene har skjønt det. 0.33l glass er for pingler!

Så vidt jeg forsto hadde vi med oss en jomfru på turen i år også. André var i Nordic for første gang. Jeg kjente ikke André fra før, men jeg kan skrive under på at dette er en veldig hyggelig fyr å være på tur med.

Tusen takk til alle som var med for en morsom tur, jeg gleder meg allerede til Monte Carlo!

Hilsen Mariann

PS! I kjent stil tok festen aldri slutt for noen. Jeg hørte også rykter om at noen var nede i sin andre Guinness halv fem i dag på Gardermoen.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND