logo
Hovedmeny


Referat fra Bergen Bymesterskap
Av Håvard Raddum, 1. August 2016 10:16
Sist endret 1. August 2016 11:33
 
De tilreisende forsynte seg grovt med mesterpoeng i Bergen.


Backgammonspillingen i Bergen denne helgen startet på fredagen med en mesterturnering som oppvarming. 18 spillere deltok og Kristian Thulin fra Haugesund gikk seirende ut av turneringen.

Selve bymesterskapet ble tradisjonen tro spilt som en del av Bergen spillfestival som i år ble arrangert for 20. gang. Spillfestivalen opplevde dessverre litt byråkratiske komplikasjoner i forkant. For å kunne bruke Torgalmenningen i Bergen til sine arrangementer må man først søke kommunen om lov. Dette hadde spillfestivalen gjort, men visstnok for sent i henhold til en eller annen frist, så kommunen hadde sagt nei. Dermed var beskjeden at alle arrangementer måtte flyttes innomhus, og oppmøtested for bymesterskapet ble endret til Logehaven. Problemene til spillfestivalen ble tatt opp i lokalpressen, og BBgC ble også oppringt av journalist fra BA og fikk uttale seg om hva vi synes om det (dog uten å komme på trykk, dessverre). I alle fall tok politikerne grep, og sørget for at spillfestivalen likevel kunne få være på Torgalmenningen.

Værutsiktene for lørdagen var dog såpass dårlige at vi valgte å holde hele turneringen på Logehaven uansett. Det var nok et klokt valg, for været var virkelig ustabilt med strålende sol det ene øyeblikket og en skikkelig Bergensk regnbyge det neste. Hadde vært litt upraktisk å sitte ute på Torgalmenningen midt i en gammon go og så bli utsatt for, bokstavelig talt, en kalddusj.

Selve turneringen ble spilt som double elimination og det var 22 spillere som stilte til start. Været må nok ta litt av skylden for at det ikke ble flere. Når vi måtte holde oss innendørs var det dessverre ingen helt ferske fjes som ikke allerede hadde en eller annen tilknytning til backgammonmiljøet som dukket opp. I tillegg har VM i Monte Carlo blitt flyttet til senere på sommeren så den krasjet med spillfestivalen og bymesterkapet (hvordan kunne de gjøre noe sånt?! :-) ) Neste år staser vi på bedre vær, og å unngå kollisjon med VM.

Turneringen forløp ellers greit, og resultatene ble fortløpende rapportert i Challonge. Det ble spilt 11-poengs kamper på vinnersiden, og kun 5-poengere på tapersiden. Likevel ble det litt venting for de som tapte sin første kamp i runde to og tre, men med færre deltagere enn ventet ble det aldri noen problemer med tidsskjemaet og kun finalen trengte å bli spilt på søndagen.

Som sagt var det Stavangerspilleren Rune Halvorsen som stakk av med bymestertittelen og en god del mesterpoeng. I finalen slo han Bergensspilleren Ismail Saberi, som imponerte stort i turneringen. Rune H er allerede anerkjent som en god spiller, men Ismail viste at ingen er sikker på seier i backgammon og slo ut den ene etter den andre på sin vei og bet godt fra seg i finalen også. Gratulerer til begge to!

Finalen ble ellers streamet via Facebook, noe som fungerte tålelig bra. Videoen ligger fremdeles på BBgC sin Facebookside for dem som er interessert.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND