Elias tapte dessverre finalen i Nordic Open
Av Hall Skaara, 17. April 2017 18:39.
Sist endret 17. April 2017 18:53
 

Elias Kritikos hadde i realiteten ingen sjanse i finalekampen mot Henrik Bang. Til det trillet Henrik altfor godt. Elias spilte på verdensklassenivå iflg XG, og det må ha vært veldig frustrerende å se sin motstander trille joker etter joker. Når han får mesterskapet litt på avstand, har imidlertid Elias all grunn til å føle seg fornøyd. Å nå finalen i en av verdens tøffeste backgammonturneringer er en stor prestasjon.


Dette var iflg arrangøren trolig den best spilte finalen i Nordic Open noensinne. Elias spilte på PR 3,14 mens hans motstander spilte på 3,84. Mye av årsaken til det gode spillet, var nok at Henrik syntes å kaste ekstremt gode terninger igjennom mye av finalen. Flyttene gjorde seg selv, og de etterlot ofte heller ikke mange valg til Elias.

Spesielt ille må det nok ha føltes da Elias var i ferd med å vinne gammon mot Henrik midt i finalekampen. Han skulle bare flytte ut brikkene mot et enslig anker. Elias kastet imidlertid dobbel fire og måtte gi et skudd. Henrik kastet den forløsende éneren og vant spillet. "Sekvensen var tøff å svelge," innrømmet Elias i intervjuet etter kampen. "Det føltes som om det meste gikk hans vei da." Og det gjorde det da også. Henrik laget den ene sekserprimen etter den andre. "Sekserprime er min spesialitet," spøkte Henrik til stor latter fra tilhørerne i intervjurommet.

Elias klarte imidlertid å vinne en kubet gammon og komme seg til 16 poeng etter mirakuløst å ha reddet seg ut av en tapt stilling. Han og andre som fulgte streamingen øynet da et håp da scoren ble 16/19 til 21. Henrik trillet imidlertid nok en gang godt etter pausen som ble tatt og kunne cruise hjem en gammonseier og deretter juble over sin først Nordic Open seier.

Nordmennene har imidlertid god grunn til å være stolte av innsatsen i mesterskapet. Elias ble nr 2 og Rune Færevaag og Bjørn Inge Lorentzen hjalp ytterligere til med å sette Bergen på backgammon verdenskartet ved å spille seg frem til semifinalen.

Vi gratulerer Elias og de øvrige med glimrende innsats i Nordic Open 2017!


R A T I N G   -   T O P    5

Thorleif Reisvold   1863
Jon Kristian Roeyset   1848
Rune Halvorsen   1845
Farzin Aarabi   1843
Hans Liby   1807

hele listen...
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND
(c) Norges Backgammonforbund 1994-2018