logo
Hovedmeny


Bergen bymesterskap 5.-6. august 2017
Av Håvard Raddum, 11. Juli 2017 18:30
Sist endret 11. Juli 2017 18:58
 
BBgC ønsker velkommen til Bergen bymesterskap!


Bergen bymesterskap i backgammon har vært arrangert hver sommer siden år 2000, og det blir ikke noe unntak fra denne regelen i 2017.  Så alle utenbys spillere: sett av helgen 4.-6. august, og kom til Bergen for å innkassere noen enkle(?) mesterpoeng!

Spillested denne helgen blir Logehaven, i umiddelbar nærhet til Torgalmenningen.   Det hele starter med en mesterturnering fredag 4. august, med spillestart kl. 1730.  Denne oppvarmingen til bymesterskapet blir spilt som double elimination, med 7-poengskamper på vinnersiden og 3-poengere i fighter bracket.

Logehaven i due-perspektiv

 

Selve bymesterskapet starter lørdag 5. august kl. 1400 og avsluttes med sluttspill søndag 6. august.  Bymesterskapet er selvfølgelig en mesterturnering.  Turneringsformatet blir av samme sort som mellomklassen spilte i NM.  Det blir spilt 7 runder med 7-poengs matcher på lørdagen.  Når man går på sitt tredje tap er man slått ut av turneringen.  De som oppnår fem seire på lørdagen tas også ut av turneringen, og er kvalifisert for finalespill dagen etter.  Tidspunktet for når man kvalifiserte seg for sluttspill blir notert ned, og spillerne som først kvalifiserte seg vil bli tildelt eventuelle byes i finalespillet.

Finalespillet søndag 6. august starter kl. 1300, og vil bli spilt som enkel cup med 9-poengskamper hvis det er åtte eller færre kvalifiserte spillere, og med 7-poengskamper hvis det er flere enn åtte spillere med.  Matchlengden i finalen kan bli oppjustert hvis spillerne ønsker og tiden tillater det.   Alle kamper i finalespillet vil bli spilt med klokke, så sant det er nok klokker å oppdrive.

 

Med denne invitasjonen til hele BG-Norge gjenstår det bare å håpe på to ting:

1) Godt vær

2) Mange besøkende

 

Velkommen!




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND