logo
Hovedmeny


Nå er æøå-problemene delvis løst
Av Vidar Osen, 22. Juni 2018 22:29
Sist endret 25. Juni 2018 11:29
 
Problemene med æ, ø og å på nbgf.no er nå delvis løst.


Etter ei lang stund med problemer rundt norske særtegn her på nbgf.no, har vi nå delvis løst problemet. Problemet skal ihvertfall være løst for opretting/redigering av nyhetssaker og oppretting/redigering av medlemmer/spillere. Det gjenstår å se om det er flere redigeringsfunksjoner som fortsatt trengs å rettes opp.

Dette betyr at man trygt kan skrive inn æ, ø både i tittel og ingress når man skriver nye saker eller redigerer gamle. Også ved opprettelse/redigering av medlemmer/spillere, kan man også bruke æ, ø og å i navnet på spilleren. Navnet skal nå bli skrevet riktig i rating-lister og andre steder navnene blir presentert.

Når det gjelder gamle nyhetssaker og informasjonssider som har problemer med æ, ø og å, så skal vi fikse disse ganske raskt ved å kjøre en masse-oppdatering i databasen. Det betyr at ingen trenger å gå inn på gamle saker og info-sider for å fikse opp i æ, ø og å-problemene som allerede eksisterer på disse.

Navn på spillere/medlemmer derimot, bør fikses manuelt av klubblederne som vet hvordan navnet faktisk skal skrives (f.eks. om "aa" skal beholdes eller endres til "å").

 




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND