logo
Hovedmeny


Referat Generalforsamling Trondheim 15.06.18
Av Sentralstyret, 28. Juni 2018 08:45
Sist endret 28. Juni 2018 09:25
 
Generalforsamlingen ble avholdt før NM startet i Trondheim helgen 15-17 juli 2018


Generalforsamlingen ble avholdt fredag 15. juni kl. 17.

i: Godkjennelse av møteberettigede og fullmakter:

26 oppmøtte personer og til sammen 51 fullmakter. (Rune H hadde 16, Yvonne P 19, Schilling 4, Hans Liby 4, Marianne 3, Thorleif 1, Karl 3, Zoran 1)

ii: Godkjennelse av innkalling og dagsorden: Godkjent

iii: Valg av dirigent: Rune Halvorsen

iv: Valg av referent: Christine Schilling.  Til å undertegne: Håvard Hafskjold og Thorleif Reisvold.

v: Sentralstyrets årsberetning:

Fra 2/6-17 til 15/6-18. Liste over eventer: NM, mestermøte, Gibraltar Open m.m.

Sandnes og Arendal Backgammonklubb ble stiftet.

vi: Godkjenning av revidert årsregnskap for foregående kalenderår, og ansvarsfritak for Sentralstyret

Regnskapet mangler for desember 2017. Revisor har ikke fullført dette. Regnskapet er ikke oppdatert og kan ikke godkjennes, men pengene er på bok. Økonomisjefen sitter alene med jobben og det har vært mangler i lang tid (2 år). Det kommenteres at dette bør prioriteres av neste styret. Økonomien til forbundet er dog sterk.

vii: Fastsettelse av kontingent: Det er vanskelig å fastsette en kontingent når en mangler regnskap og budsjett. Den forblir slik den er.

viii: Vedtak av budsjett: Det lar seg ikke gjøre pga uavklart regnskap.

ix: Fastsettelse av neste års generalforsamling, og norgesmesterskapet to år fremover:

Oslo arrangerer for 2019 da Drammen har trukket seg.. 2020 avgjøres i neste generalforsamling i 2019. Arendal har sagt at de vurderer å holde NM, men avventer konkret avgjørelse.

xi: Innkomne forslag:

"Fra Elias:

”Forslag gf i Trondheim:
En sak som jeg melder inn er landslagsuttaket. Jeg foreslår en total revidering av de nåværende kriteriene. Mesterturneringene bør ikke gi landslagsplass.
Jeg foreslår at man nedsetter en komité bestående av kanskje tre erfarne men samtidig aktive medlemmer somvelger ut laget. Alternativt at treneren står for laguttaket.”

Generalforsamlingens argumentasjon og konklusjon:

Kriteriene for valg av komité er uklare. Videre sier forslaget ingen ting om hvordan det økonomiske rundt landslaget skal organiseres.  I dag blir det tatt pengene fra avholdte mesterturneringer. Det ble gjort et forsøk på avstemming over om hvorvidt det skal nedsettes en komité.. Imidlertid var det uklart hva en faktisk stemte over. Etter en del diskusjon ble det allikevel avhold en avstemming med 7 for og 31 mot. Resten stemte blankt da de mente forlaget var for uklart. GF oppfordret nytt styre til å jobbe med nye kriterier ihh til to tidligere vedtak på to GF.


”Fra Terje ang. endring av "Vedtekter for NBgF":

1) Online turneringer
2) Forbundet kan avholde ulike former for online turneringer som gir NBgF rating.

3) Forbundet velger en turneringsleder som organiserer turneringen.
4) Turneringsleder bestemmer tid, format og sted for slike turneringer.
5) All bruk av hjelpemidler slik som backgammon programmer (XG, Gnu bg og andre) forbudt.6) Klubber kan avholde online turneringer. Disse må godkjennes av forbundet.
7) Spillere kan ikke kreve at slike turneringer blir tilpasset dem enten i forhold til tid, format eller sted for avvikling, itestengelse" osv.Forslag til presisering av punkt om Utestengelse:
"5) Forbundet skal respektere spillestedene vi samarbeider med. Herunder akseptere spillestedenes rett til å utestenge spillere."

Generalforsamlingens argumentasjon og konklusjon:

Husum holder innlegg. Fristen for forslag om vedtektsendringer er ikke overholdt, og forslaget må derfor forkastes. Subsidiært er det lite å stemme over. Forbundet godkjenner bla. allerede i dag online turneringer. En trenger ikke stemme over dette. Imidlertid det at plattformen som velges skulle få en turneringsleder som bestemmer alt, kan komme i strid med NBgF sine gjeldende regler. Ser en forslaget under ett så vil for eksempel turneringsleder kunne bestemme at turneringen kun spilles på en bestemt plattform. Når det også følges opp med at plattformens eier kan utestenge, vil det i praksis bety at det vil være plattformens eier / turneringsleder som vil bestemme over turneringen i regi av NBgF. Online-turneringer i regi av NBgF må avholdes etter regler og retningslinjer til NBgF. Det er behov for å se på eksisterende regler slik at de også tilpasset online turneringen.  Det er sannsynligvis også behov for at regelbrudd blir fulgt opp tettere med adekvate konsekvenser. Imidlertid fra at vi trenger bedre regler rundt online-turneringer til å overføre «all makt» til eier av en valgt plattform/turneringsleder -  i vårt lille forbund -  er ikke veien å gå. Husum vil i så fall melde seg ut av NBgF.

GF anmoder nytt styre å evt revidere turneringsregler mm; også på netturneringer. (Deriblant hvorvidt plattformeier kan overgå forbundet). Det ble stemt over hvorvidt vi skal avstå å stemme. Det ble ikke stemt på.


”Fra Yvonne:
1 GF oppretter Konfliktråd: det skal bestå av 1 leder som tar over saker som ikke kan avgjøres direkte eller enkelt av våre vedtekter eller turneringsreglement. Denne lederen må i hvert tilfelle tilslutte seg 2 nøytrale personer som kan være talerør for hver part involvert i saken.
Konfliktrådet tar således en meglerrolle for å løse tvister som til tider kan oppstå i vårt lille miljø. Landsrådet kan også konsulteres ved større saker. Ved et slikt råd, kan Sentralstyret heller konsentrere seg om å utføre de viktige oppgavene som kommer oss alle til gode i NBgF.”

Generalforsamlingens argumentasjon og konklusjon:

Motargumentet her er at NBgF kan allerede opprette grupper. KR vil være en gruppe i så måte. Et problem som nevnes er at avgjørelser ikke respekteres, heriblant beslutninger fra sentralstyret.. Sentralstyrets eventuelle vanskeligheter med beslutninger må løses der; evt kan de søke hjelp - argumenteres det for. Moderatorer på nett nevnes som person med myndighet.  Det ble enighet om å ikke stemme.

”2. Landslaget: jeg antar der vil vel komme eget punkt om hvordan det skal fungere økonomisk i 2019 for 2020. Uansett, kan vi endre budsjettet slik at Landslaget får en fast pott på 5000 årlig til klær eller annen representasjon/reklame? Forslaget er å ta de 5000 fra NM potten som nå er på 15000 istedenfor tidligere års størrelse på 5000. (på GF 2017 fjernet vi medlemspleien på 10)”


”3. Ny web? Kan GF godkjenne en budsjettpost på det?
Der bør innhentes anbud på å bytte den ut, men hvor er smertegrensen for hva NBgF har råd til? Vi må blikvitt æøå problemet. I ettertid kan vi sette sammen en Designgruppe (vi har mange flinke i NBgF) som kan fornye sidene våre.”

Generalforsamlingen kan ikke ta stilling til disse forslagene så lenge vi ikke har verken et regnskap eller budsjett.

”4. 5 på agendaen: Karl som Æresmedlem pga den utrolige redaktør- og statistikkjobben han gjør?”

På generalforsamlingen sa Karl at han ikke ønsket dette. Forslaget ble derfor trukket.


”5. Kan GF gi tillatelse til Sentralstyret om å både oppdatere og korrigere våre vedtekter slik at de står i forhold til dagens situasjon for både klubber og forbund? Dette vil isåfall bli publisert/ lagt ut som nyhet med endringene slik at noen kan kommentere innen 14 dg før man foretar de endelige endringene. Noen punkter er utdaterte og/ eller direkte feile + skjønnsmessige rettelser.

Eksempler i Vedtektene (utenom allle æøå feilene..) :§ 1.4: Må endres til å også omfatte regler for nettspilling, siden NBgF nå arrangerer både MT og Nettliga . Idag omfattes kun regler for Forbunds- og klubbregi.

§ 3.3.3: Idag betales det enkel kontigent, mens vedtekten sier dobbel er det korrekte.

§ 5: Her er der mange små og store feil utifra hvordan det er idag. I tillegg må Konfliktrådet inn i vedtektene, om der stemmes JA for det punktet”

Generalforsamlingen: Generell enighet. Neste styret oppfordres. 

xii. Valg av sentralstyre, valg- og vedtektskomite og revisorer

Sentralstyret bemerker at de stiller seg nøytrale til alle forslag og har ingen forslag selv.

Valg av styret! Yvonne Pasali stiller som leder. Marianne Husum stiller som nestleder. Vidar Osen stiller som web-sjef. Hannu Lyyjynen som revisor (han vil imidlertid ikke tiltre før inneværende regnskap er på plass). Økonomisjefen Elisabeth Helland ønsker ikke gjenvalg. Det var ingen som meldte seg til dette vervet. Elisabeth har sagt seg villig – i en kort periode -  til å være behjelpelig med enkelte arbeidsoppgaver til en finner en som er villig til å ta på seg dette vervet. Det ble telt 43 stemmer på Karl som informasjonsansvarlig.

Disse ble klappet inn! Vi ønsker dem lykke til.

Håvard Hafskjold /s/ og Thorleif Reisvold /s/




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND