logo
Hovedmeny


GF 18.10.19 Saker meldt inn til Generalforsamlingen
Av Sentralstyret, 10. Oktober 2019 23:08
Sist endret 29. Oktober 2019 09:27
 
Følgende saker har blitt meldt inn til sentralstyret innen fristen som var 04.10.19. Sentralstyrets innstilling står under hver sak.


A Forslag fra Thorleif Reisvold om antall faste turneringer i NM

Bakgrunn: Historisk sett har vi vekslet mellom 1 til 3 klasser i NM. Begynnerklassen har forsvunnet, men da mellomklassen forsvant så tok GF affære og krevde at mellomklassen ble programfestet hvert år.

På samme måte lever sideturneringer i NM helt tilfeldige liv, man vet ikke hvilke turneringer som kommer på programmet før arrangøren lanserer det. For et NM mener jeg dette er å holde deltakerne for narr. Hvilken gren skal man satse på? DC, lag, speed, dmp? Ingen? I år er alle fjernet. På programmet står kun hovedturneringen for mesterklassen og mellomklassen. De to andre er lokale Osloturneringer som man kan arrangere når som helst. Dette vitner etter mitt skjønn om liten forståelse for hva NM bør være og jeg mener derfor at GF bør på banen og overstyre fremtidige NM arrangement, slik at vi slipper slike svingninger og igjen bygger tradisjoner slik at titlene betyr noe selv om det er sideturneringer.

Merk at alle forslagene under gjelder kun sideturneringer.

Forslag 1:

Beholde alt som det er.

Forslag 2:

Fredag: Lag NM
Lag NM. 3 spillere pr lag. Bør gå på fredagen for å ikke kludre til etablerte lag der spillere er opptatt med hovedturneringen. Mulig variasjon for arrangør: Avvikle runder som konsultasjonskamp, eller 1 mot 1.

Lørdag kveld: NM Speed. 5 poeng dobbel eliminering. 1 minutt i banken totalt og 12 sekund delay.

Heller lite tid i banken en kortere delay. 8-10 sekund delay medfører bare masse stress med terningene, men stresset skal være knyttet til flyttet etter mitt skjønn. Tid nok til å kaste terningene, men mindre tid å tenke i banken.

Søndag:
NM blitz/dmp (1p kamper). 5 tap før utslått. 1 minutt i banken og 12 sekund delay.

Foreslår mindre tid i banken enn vanlig ettersom kubevurderinger ikke stjeler tid.

Forslag 3:

Som over, men kun krav til Lag NM.

Styrets innstilling:

Sentralstyret velger å se på alle forslagene under ett. Vi er positive til innspill til hvordan en i fremtiden bør arrangere NM. Det har opp gjennom årene vært arrangørklubben som bestemmer opplegget for NM. Det har medført at det har vært variasjon i både format og sideeventer under arrangementet. Det er viktig at dette nasjonale arrangemente​t har god forankring hos flertallet av medlemmene i Norges Backgammonforbund (NBgF).

Det er etter vårt syn viktig at en ser på dette ut ifra et helhetlig perspektiv, slik at det også lar seg gjennomføre på en god måte hos de ulike klubbene. En altfor detaljert instruks til klubbene kan medføre at en opplever det motsatte da den enkelte klubb kan miste motivasjon til å både søke og ​å gjen​nomføre et NM.

Sentralstyret​s innstill​ing er at forslaget forkastes, men at styret nedsetter en komité som skal bestå av erfarne spillere i NM-sammenheng som ser på hvordan man kan få et best mulig NM samtidig som man tar hensyn til de ulike klubbers behov.

Forslag til vedtak:

Sentralstyret får fullmakt til å nedsette en komité som skal bestå av erfarne spillere i NM-sammenheng som ser på hvordan man kan få et best mulig NM samtidig som man tar hensyn til de ulike klubbers behov.

 

B Forslag fra Lene Thuseth om flere symboler

1: I nett-turneringene som arrangeres hver måned på playok, så tildeles det ikke turneringsseier per i dag så vidt jeg har forstått. Hvorfor ikke? Dette krever selvsagt at klubbturneringene har sluttspill i de tilfeller hvor det ikke er en faktisk vinner etter de innledende rundene.

2: Å vinne NM i mellomklassen er en ganske stor ting syns vi som arrangerte NM i fjor, da er det synd at dette ikke vises som et symbol på nbgf, samme for finalister om dette ikke er en ting i dag. Føler de som får pokaler også burde fått et tilsvarende merke i profilen sin på nbgf.

Styrets innstilling:

Sentralstyret er positiv til at det innføres symbol til vinneren av mellomklassen. 

Det er samtidig viktig at det ikke blir inflasjon i antall symboler, slik at symbolene fortsatt betyr noe. Sentralstyret er derfor imot å innføre symbol for PlayOk turneringen og symbol til finalister. 

Å lage symbol til vinneren av mellomklassen innfører kun et nytt symbol pr
 år, og er en fin måte å hedre vinneren på. 

Forslag til vedtak:

Det innføres symbol til vinneren av mellomklassen.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND