logo
Hovedmeny


BMAB #2: Vellykket PR-turnering i Trondheim!
Av Hans Marius Eikseth, 9. Mars 2020 11:35
Sist endret 9. Mars 2020 14:43
 

Stormester Elias Kritikos (Bergen) med dobbeltseier!


Turneringen «Trondheim Masters 2020» ble spilt 7. og 8.mars, med fire tilreisende norske stormestre i Dagfinn Snarheim, Elias Kritikos, Hans Liby og Geir Pedersen.

Disse målte krefter mot de lokale spillerne Hans Marius Eikseth, Jussi Haukioja, Jørn Åselid (Bodø og Trondheim) samt Kaia Osbakk. Formatet var alle-mot-alle og matcher til 9 poeng som alle ble filmet og oversendt transkribering for senere XG-analyser.

Elias Kritikos var igjen den store spilleren, med lavest feilrate av samtlige (PR-kategori) og samtidig flest seiere (tradisjonell turneringsvinner). Alle matcher og detaljerte statistikker kan du bla gjennom her. Selve turneringsoppsettet er i Drawboss her – matchopptak finnes her på Trondheim Backgammons YouTube kanal.

Oppfølging av Bergensinitiativet høsten 2019

I Bergen i desember ble Norges første BMAB-turnering arrangert, med hele 17 deltagere. BMAB står for «Backgammon Masters Awarding Body» som ser som sin oppgave å tilby spillere over hele verden å dokumentere sin spillestyrke i form av PR-nivå ut fra forhåndsannonserte matcher, som filmes og innsendes til analyser med XG i etterkant, og arkiveres for ettertiden. Ulike stormestertitler er oppnåelig dersom man over tid er under PR 4, mens ulike mestertitler ligger i området PR4-PR 6,5.

Yvonne og Elias sørget sammen med Vidar Osen ved spakene for en utmerket debut for Norges Backgammonforbund på BMAB-scenen. Siden Vidar har tilhold i Trondheim, pekte flasketuten på Trondheim Backgammonklubb for oppfølger. I siste liten ble det klart at alle 8 kunne stille til turneringen, og vi oppnådde dermed full BMAB-akkreditering (også i navnet).

Hyggelig helg

Mesterturnering #5 i Trondheim åpnet helgen fredag kveld. Med tre tilreisende stormestre på startstreken var det en fjær i hatten for Trondheimsklubben at det var to av deres egne i finalen, der Amir Harivandi slo Øyvind Skarsem.


Dagfinn og Hans under mesterturneringen på fredag


Elias mot Øyvind i dyp konsentrasjon


Amir filosoferer over terningenes uforutsigbarhet


Nasim fikk en slags revansj mot Jørn etter gårsdagens finale i klubbturneringen i Trondheim.

 

Spillingen foregikk i leide lokaler hos Trondheim Sjakkforening, og fortsatte med PR-turneringen lørdag og søndag, med felles middag lørdag kveld på Mikrobryggeriet som sosialt høydepunkt.

Teamet i Trondheim (Vidar Osen, Hans Marius Eikseth og Jussi Haukioja) utforder Oslo/Østlandet til en BMAB#3! Og så kan det hende vi gjør det samme neste år, dersom folk lover å komme.


Vidar holdt orden på alt det tekniske rundt filming og streaming


Lørdag kveld var det godt å få seg noe mat og drikke på Mikrobryggeriet. At man hadde spilt i nesten 12 timer var ikke til hinder for å fortsette diskusjonene av stillinger og kube-avgjørelser noen timer til.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND