logo


Winner Norwegian Galaxy Champion 2020!
Av Yvonne Pasali, 5. Mai 2020 08:19
Sist endret 18. Mai 2020 10:05
 

For første gang ble det spilt en UBC-turnering i Norge, på nett! I regi av Marc Brockmann Olsen på Backgammon Galaxy og vår egen Elias Kritikos. Finalen mellom Dagfinn Snarheim og Sven Wisløff-Nilssen ble spilt lørdag 16.5. Gratulerer, Dagfinn, med seieren! 🏆


Marc Brockman Olsen:

"It was an incredible field of talented players. Last man standing:

Dagfinn Snarheim! Card for you

A huge congratulations and enjoy your Custom Galaxy Winner Card. We can't wait to see more amazing performances from you in the future"

 
*****          *****
 
Lørdag 16. mai kl. 12.00 spiller Sven Wisløff-Nilssen og Dagfinn Snarheim finalen i denne første UBC turneringen hvor hele 34 norske deltok.
 
 
Stream: Youtube

Elias Kritikos og Marc Brockmann Olsen vil kommentere direkte 🎉
 
Format: En må vinne både kampen + spille på beste PR (errorrate). Vinner den ene matchen som går til 11 poeng, mens den andre spiller på lavest PR, spiller de en ny match til 5 P. Er det fortsatt uavgjort spiller de 3 P, og ved uavgjort igjen 1 P (DMP), inntil man står igjen med at den ene vinner både kampen og har lavest PR.
Matchlengde: 11, evt. 5, evt. 3, 1 (DMP), evt. ny 1 (DMP) osv. osv.
 
Vi ønsker Dagfinn og Sven lykke til i kampen 🎲🎲 og gratulerer samtidig Geir Pedersen (JEDI) og Elias Kritikos med 3. og 4. plassen.
 
          
 
Sitat Sven to dager før:

"I går slo jeg Dagfinn Snarheim i denne turneringen ved å spille på god World Class i en relativt kompleks match - var veldig godt fornøyd med den.

I dag hadde jeg bestemt meg for å gi motstanderen min en dose Black Magic - en miks av arven etter Emanuel Lasker og Mikhail Tal. Å erkjenne at det å være aggressiv er lettere enn det å være passiv. Å erkjenne at de som tar dype kuber på trening - også er best i kompliserte stillinger i konkurransespill. Å erkjenne at økt kompleksitet krever økt kunnskap osv. Motstanderen min denne kvelden vant 1. divisjon og er Norges hotteste navn for tiden i backgammonsporten. Han vant 1. divisjon klart foran blant annet meg på delt 2. plass. Han har sikkert trent 10.000 vis av timer mot maskinen - men får du han ut i fjellandskap tipper tanksen hans og flyvåpnet får problemer, mens du ligger der klar i fjelllandskapet med din geriljakrig. Derfor ble det tøffe takes, derfor ble det bakspill, derfor ble det bananasplit og det å stikke kjepper i hjulene for motstanderens favorittspill, for å få han ut av komfort-sonen sin.

Litt sånn tenkte jeg før og under dagens kamp som jeg vant like "klart" som jeg vant mot Dagfinn Snarheim. Backgammon er et spill med små marginer og der en må ha gli og gli hadde jeg - men også evnen til å ta vare på den og til å få min menneskelige motstander til å forbli et menneske. Så det viktigste er ikke å spille på en ekstremt lav PR-verdi i dette spillet - men å lage luke mellom dine feil og motstanderens feil som er størst mulig! Det er der magien ligger. Thats the trick!

Så happy nå - slo altså Dagfinn Snarheim i en slags kvartfinale og Geir Pedersen i semifinalen og er klar for finale lørdag kl. 12 som streames på YouTube av et dansk team."
 
Dagfinn:
 
"Det kommer til å bli en tøff kamp, og jeg må rett og slett heve nivået fra forrige oppgjør"
 
Elias:
 
"Jeg ser en soleklar favoritt her, da Dagfinn behersker de fleste type spill og stillinger, er det ikke lett å få han ut av stilen. Men Sven er rutinert, bedre enn på lenge og jeg ser for meg at Sven går ut ultra-aggressivt og prøver å gjøre det vanskelig for Dagfinn"
 
En ting er sikkert! Dette blir en spennende kamp!
 
*****

Nyheten fra 7 mai:

En UBC-turnering betyr at man må både vinne kampen + spille på beste PR (errorrate). I denne turneringen spiller vi om 11 P og blir det uavgjort (den ene vinner, mens den andre spiller på lavest PR), så må man umiddelbart spille en ny kamp (mot samme motstander!) med 5 P. Er det fortsatt uavgjort, spiller man så 3 P og ved uavgjort igjen, 1 P (DMP) inntil man står igjen med at den ene vinner både kampen og har lavest PR.

Trekningen i DrawBoss vil legges ut her. Alle har et ansvar for å kontakte hverandre og første kamp spilles innen midnatt torsdagen, deretter 1 kamp daglig før midnatt inntil man står igjen med en vinner. Man settes til tap om man ikke spiller kampen som er oppsatt.

Formatet er dobbel elimination, altså kan du tape 1 kamp, men ikke to. Da er du ute av turneringen.

Resultater meldes enten Marc/Elias via Facebook eller Elias via sms på tlf 93887302.

Det er gratis å delta, men ingen resultater vil rates hos NBgF.

Vinner av turneringen vil bli æret med "Winner card" på Galaxy og får tittelen "Norwegian Galaxy Champion 2020"!

Påmelding: Man må ha norsk pass eller være bosatt i Norge for å kunne delta. Meld deg på selv hvis du har egen DrawBoss-konto. Logg deg inn på DB og klikk deretter her for påmelding. Husk å legge til nick du har på de forskjellige spilleplattformer på din egen profil i DB.

Hvis du ikke har egen DB-konto, som du vet om, skriv det på Facebook eller send sms til Elias på tlf 93887301. Ikke glem å opplyse hva nicket ditt på Galaxy er. Vi ordner resten.

Innstillinger på Galaxy: 11 P, "normal tid" som er 11 min på hele kampen med 10 sec delay for hvert trekk. Her oppretter du konto på Galaxy: link Galaxy

Velkommen til en forfriskende og lærerik turnering!
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND