logo
Hovedmeny


Referat Generalforsamlingen i Bergen 05.09.2020
Av Sentralstyret , 18. September 2020 14:39
Sist endret 18. September 2020 15:27
 
Generalforsamlingen ble avholdt under NM i Bergen. Takk til Bjørnar Bugge som førte referat og deretter undertegnet pr e-post av Monica Unosen og Chris Hedberg.


Referat generalforsamling NBGF 2020

Sted: Nordnes bydelshus, Bergen

Tilstede: 41 stemmeberettigede (samt 3 ekstra fullmakter på spesifikk sak)
Valg av dirigent: Are Karlsen forespurt og akseptert
Valg av referent: Bjørnar Bugge forespurt og akseptert
Valg av 2 stk til å undertegne referatet: Christopher Hedberg og Monica Unosen

Sentralstyrets årsberetning: Sentralstyrets årsberetning – Godkjent

Fastsetting av kontingent: ingen nye forslag, samme kontingent godkjent

Regnskap/budsjett: Regnskap 2019

Spørsmål fra salen: Har det vært noen kostnader til styret? (ikke nevnt i regnskapet)
Svar på dette; nei, det har ikke blitt tatt ut ekstra kostnader til styret inneværende regnskapsår (rett og slett glemt at det var mulig). Regnskapet godkjent. Budsjettet godkjent.


Valg av NM + GF for 2021 (se vedtektsendring sak 1): Ingen forslag, Oslo tok ansvar og aksepterte NM i Oslo. Godkjent ved akklamasjon.

Vedtektsendringsforslag: (sak 1):

Godkjent, en naturlig følge av dagens praksis.(denne vedtektsendringen ble godkjent
før man så valgte NM+GF for kun neste år og ikke for 2 år framover)

NM-Komiteens retningslinjer: (sak 2)

Kommentar fra salen: Kan virke for rigid. Ble kommentert at det er et levende dokument som ikke er ment å være skrevet i sten. Komiteens arbeid ble vurdert som et godt stykke arbeid og ble godkjent som førende for fremtidig gjennomføring av NM. Norgesmester i NM lag og NM speed ble godkjent.


Endring av mesterturneringsregler(sak 3)

Kommentar/diskusjon i salen: antallet som blir referert (1/3 av alle mesterturneringer) er for sterkt, argumentert med at mesterturneringer for små klubber samler flere spillere og er et trekkplaster. NBGF er også en mulig «klubb» som kan arrangere mesterturneringer(f.eks tradisjon å ha NM som mesterturnering arrangert av NBGF). Forslag om NBGF arrangerer maks antall av sine mesterturneringer som netturnering. Generalforsamlingen gav sin tilslutning til at sentralstyret håndterer resten av sesongen 2020 i tråd med løpende smittevernhensyn. Fra og med sesongen 2021 avholder NBGF som arrangør 12 online mesterturneringer, uten at disse går til fratrekk fra noen klubbers kvote. Sentralstyret skal legge frem et revidert forslag til neste år.

Annet forslag fra salen om at kun klubber med «vanskelig geografisk beliggenhet»(Ishavsbyen og Bodø f.eks) kan arrangere mesterturneringer på nett. Forslag om sentralstyret vurderer bruken av online mesterturneringer resten av året godkjent. Forslag om at det nedsettes komite til å se på bruken av online mesterturneringer neste år; - Godkjent.

Vedtektsendringer (sak 4)

Avvist pga innsendingsfristen var overskredet. Det ble vist til at det er en grunn til at vedtektsendringsforslag har ekstra lang frist. Sentralstyret får i oppgave å sette ned en komite som ser på hvordan makten mellom sentralstyret og landsrådet bør være. Samme komite bør også se på om det er fornuftig å begrense antall fullmakter pr person. Resultatet legges frem som vedtektsendring til neste års generalforsamling. Avvisningen godkjent.

Valg av sentralstyre og revisor: Valgkomiteens innstilling

Ingen andre forslag kom fra salen og komiteens innstilling ble godkjent.

Signert pr e-post:
Bjørnar Bugge, referent
Signert pr e-post:
Christopher Hedberg
Signert pr e-post:
Monica Unosen




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND