logo
Hovedmeny


Rett-vest i vest
Av Eirik Milch Pedersen, 6. Oktober 2001  
Stor stemning på Zupperia under dagens oppvarming til NM. Fra det ganske land strømmet det inn med folk, og antallet deltakere til den tradisjonelle lagturneringa var rekordstort.


Bergen viste seg fra en lyser side, med oppholdsvær, og satte en perfekt ramme rundt åpningen av årets NM. Selve Zupperia er både lyst og trivelig, med god plass og store bord til backgammon. I tillegg er maten, eller rettere sakt suppene, utrolig gode!

Fra fjern og nær var folk kommet for å få varmet opp kastehånda. Spesielt gledelig var antallet bergensere, ja vi viste faktisk ikke at SÅ mange bergensere spiller backgammon!

Til slutt ble 19 lag dannet, klare til dyst. Her var alt fra "En for i graven" til "Snøhvit og de 2 dvergene" til "Rolling Stones" til "Karl & co". Sist, men ikke minst, stilte Oslo's beste lag Nor-å-ne med sine beste spiller i laget "Rett-vest", nemlig Martha, Ole og jeg.

I første runde møtte vi et lag fra Fedje. Ole rulla og kasta og løp, men alt var forgjeves mot Svenske-Ulf som vant lett 7-0. Men både Martha og meg hadde gode tak på vår motstandere, og vant med klar margin. I andre runde møtte vi "Glimt", et lag bestående av Svein "Samen" Dybvig, Asbjørn "Folkeforføreren" Arntzen samt den alltid like hyggelige Trond "Bodø" Dalhaug. Denne gangen var det Martha som strevde fælt, og fikk ikke helt taket på Trond. Jeg sleit med den udødelige Svein, som gang på gang redda seg ut av den ene situasjonen værre enn den andre. Til slutt måtte samen gi seg, og dermed stod det opp til Ole å klare brasene, noe han klarte med sin totale dominans over Asbjørn.

Neste lag ut var Monstermaskinene, et skikkelig dinosaur-lag med storheter som Liby, Fredriksen og Klubnes. Og dette ble en match som Martha, og spesielt Hans, sent kommer til å glemme. Først flunka Ole for Tore, mens jeg satte Audun på plass. Dermed stod det opp til Martha og Hans å avgjøre. Desverre for martha så gikk Hans raskt opp i ledelsen til 6-0 (til 7 poeng). Vi hadde sånn smått begynt å se realiteten i øynene, da Martha hanker inn en backgammon i crawfordpartiet. I neste spill snus kuben, og Martha gyver på med økt selvtillitt. Hans havner i den posisjonen han ikke bør være i, og må bakspille i et spill han ikke har råd til å tape gammon i. Til slutt kan Martha vinne med en dobbel, noe hun ikke får, og etterpå må Hans unngå å kaste en ener, noe han ikke gjør. Dermed har Martha hentet opp 6-0 til DMP! I siste parti går Martha fra holdinggame til løp selv om hun ligger 9 pip bak. Men hva gjør vel det når man bare kaster mer enn 9 pip bedre enn sin motstander, så Martha klarer det "umulige" å snu 6-0c mot norges beste spiller!

I finalen møtte vi "Rolling Stones", bestående av (Jo)Stein^3, dvs. Jostein, Stein og Stein. Attpåklatten Jostein hadde ikke vunnet en eneste match i løpet av turneringa, så heller ikke her hvor Ole tukta han grundig på DMP. Martha røyk tidlig ut mot Kulseth. Jeg kastet et raskt blikk på brettet, og skjønte tegninga når Martha satt med kuben og har 6-7 brikker på bar. Selv møtte jeg Snusmumriken Welle. Etter 4 raske drop fra min side fikk jeg endelig ett etterlengtet poeng, men allerede da skjønte jeg at dette ikke var min dag. Matchen gikk skikkelig trått, mens det virket som Stein ikke gjorde annet enn å treffe, springe og komme ut fra lukkede bo. Kort og godt et skjitspill.

Så årets Norgesmestere for lag ble Stein Welle, Stein Kulseth og Josten Flood med "Rolling Stones". Gratulerer!



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND