logo
Hovedmeny


GF 2021, sak 5, Etablere Mellomturneringer (MkT) på lik linje som Mesterturneringer (MT)
Av Marianne Husum Leder NBgF, 7. Oktober 2021 13:28
Sist endret 8. Oktober 2021 11:21
 

Sendt inn på vegne av styret i Bergen Backgammon Club, Alver Backgammonklubb, Horten & Tønsberg Backgammonklubb og Notodden Backgammonklubb.


Mesterturneringer: «Norges Backgammonforbund arrangerer sammen med norske klubber en felles turnering for å kåre årets «Vinner av Mestermøtet».

Turneringen avholdes som følger: i løpet av året arrangerer hver klubb et antall turneringer. De beste i disse blir tildelt poeng som samles opp over året. De 16 spillerne med flest poeng blir invitert til å delta på Mestermøtet.»

Generalforsamlingen bes om å stemme over om forbundet skal kopiere hele MT-konseptet, med visse regelendringer og avvik, og kalle det nye for Mellomturneringer hvor man kårer årets «Vinner av Mellommøtet» på samme helg man vanligvis holder Mestermøtet.

Dette vil, på lik linje som Mesterturneringer, være valgfritt for klubbene om de vil arrangere. MkT vil få en egen poengtabell og hvis et medlem havner blant de 16 beste i begge tabeller, må medlemmet velge hvilket Møte ved årsslutt man vil stille i. Derved rykker nr. 17 opp i den tabellen man velger vekk.

Viktig regelforskjell: man må ha rating under 1650 for å delta i MkT før turneringen starter til enhver tid. Hvis man etter å ha oppnådd MkT- poeng, overstiger 1650, vil man fortsatt kunne delta ut året. Uten MkT- poeng er det et krav hver gang.

Kostnad: MkT kr 20, i motsetning til MT som tar kr 40. Alle med rating under 1650 kan fortsatt delta i alle MT i tillegg til MkT, mens de over 1650 ikke får delta i en MkT.

Hvis man ser på Norgesratingen, ville 128 av 193 medlemmer, altså 67% av medlemmene våre, kunne deltatt i MkT. 
De fire største klubbene:
Oslo: 41 av 71 medlemmer er under 1650
Stavanger: 20 av 26 medlemmer er under 1650
Bergen: 16 av 26 medlemmer er under 1650
Trondheim: 11 av 14 medlemmer er under 1650

Tanken er å oppmuntre også de med lavere rating enn 1650 (slik som i NM) til å ha noe de kan ha eierskap til. Og ikke minst konkurrere med jevnbyrdige motstandere i turneringene. Målet om å nå toppen på poenglisten vil plutselig virke mer oppnåelig.

Sentralstyrets innstilling:

Flertallet i sentralstyret stiller seg ikke bak forslaget om segregerte turneringer i regi av NBgF under vanlige klubbkvelder.  

En kan heller vurderes et slikt konsept, evt. andre tiltak rettet mot nybegynnere / mellomklasse-spillere, i neste styreperiode. 

Begrunnelse:

Det er ikke opplagt for oss at det er heldig at de med rating over 1650 ikke kan delta på turneringer til klubbene. Det kan være at andre tiltak rettet mot nybegynnere / mellomklasse-spillere vil treffe bedre når det gjelder både spilleglede og rekruttering. 

Forslaget bære også noe preg av å være et utkast, ikke en endelig versjon.

Det har heller ikke vært stor interesse for forslaget på forumet fra medlemmene i NBgF,  og kun noen få kommentarer på landsrådtråden angående mellomturneringer.

 




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND