logo
Hovedmeny


Granvin Open 2022
Av BBgC (YP), 11. Mai 2022 20:14
Sist endret 15. Mai 2022 10:48
 

Helgens (6.-8. mai) Hardangerhelg ble døpt "Granvin Open" ganske fort siden det ble besluttet at det ville bli en årlig sammenkomst. 14 stk stilte i helgen, med 4 fra Oslo, 1 fra Stavanger, 1 fra Danmark og resterende fra BBgC. En kjempekoselig helg som nok vil friste flere i 2023. Datoen er 3 uker etter påsken, les mer nederst i nyheten, med en grense på 30 stk, så meld dere på allerede nå.


Helgens opphold bød på flott natur, god mat og fantastisk vertskap, mye historie om både Jaunsen Gjestgjevarstad/Granvin og sist, men ikke minst; mye backgammon-spilling! 

Jaunsen Gjestgjevarstad består av 3 bygninger og er klassifisert som verneverdig av riksantikvaren. 
Den over 300 år gamle gjestgjevarstaden Jaunsen har i løpet av dei siste 12 åra vorte omsorgsfullt restaurert og svært forsiktig modernisert til vår tids standard.

Tingstova - gjestgjevarstad frå 1674
Jaunsenhuset - bygd i tida 1759-1785
Jaunsen Pub - bygd i 2009 og tatt i bruk til påsken 2009. Ein fin samansmelting av gamalt og nytt.
 

Noen av oss fikk litt problemer siden bygningene var så skjeve enkelte steder at man måtte for eksempel sove på tvers i sengen for ikke å trille av pluss at det å gå i trappen føltes som om man var på et skip.

Fredagen startet kl 18 med nydelig middag før vi ble tatt med på rundtur av Eli hvor hun fortalte historien til alle byggene. I det ene, fra 1674, fikk vi smake på lokal cider og ble belært med at når den er uten alkohol, heter det eplemost!

                                

Turneringen fredag ble valgt som en Stoltzen Opp! som er 3-5-7-9 P med sluttspill av de fire beste. Her hadde vi allerede bestemt at den kvinnen som kom lengst også ville få champagne. 
Den ble vunnet av Hans Liby, finalist Halvor Losnedahl. Anita Marholm kom lengst av kvinnene.
Premiering: vinner kr 700, finalist kr 300 + champagne.

Lørdagen startet med nydelig vær for de tidlig våkne som tok seg en tur før hovedturneringen startet. Den var satt opp som kvalifisering trippel 7 P hvor man ble tatt ut ved nådde 4 seiere og rett i sluttspill som skulle bestå av 8 spillere. Etter 4 runder hadde vi 9 klare, hvorav Yvonne P trakk seg, og derved var vi 6 kvinner i Oppsamlingen og 8 menn i Sluttspillet. Artig nok det :-)

Sluttspillet singel cup 11 P: Halvor Losnedahl, Rune Færevåg, Olav Otterlei, Ole Kvamme, Thorleif Reisvold, Hans Liby, Atle von der Fehr og Eirik Magne Johansen.

Oppsamlingen - alle mot alle - 7 P: Karina Langhoff de Thurah, Eli Stangeland, Yvonne Pasali, Cathrine Fosse, Anita Marholm og Gulli Marholm.

Vi kan trygt si der var noen thrillere underveis, men Halvor som allerede var kommet til finalespill i fredagens turnering, trakk det lengste strået utpå kvelden. Gratulerer som første Granvin Open Mester!
Premiering: vinner kr 3.000.

I oppsamlingen var det høyst uvisst hvem som ville vinne, da vi utsatte 4 kamper til søndagen mellom Anita, Gulli, Cathrine og Yvonne. Da ledet Karina allerede med 4 seire av 5 kamper. Kun Yvonne - pga innbyrdes - hadde en reell sjanse til å vinne, men måtte da vinne over både Anita og Gulli. Gulli briljerte kampen sin, så derved ble Karina første Granvin Open Oppsamling vinner!

Premiering: vinner kr 1.500

      

Vi takker alle for en fantastisk fin helg og spesielt Eli Stangeland som gjorde dette mulig. Fantastisk vertinne som oppfylte ethvert ønske med et stort smil hele helgen.

Arrangørene - Jaunsen Gjestgjevarstad og BBgC - inviterer med dette til neste års Granvin Open:

Dato: fredag 28. april - søndag 30. april. (Det er uke 17, mens påsken er i uke 14 i 2023.)

Priser: kr 2.500 hvis man rekker middagen og turneringen fredagen (kr 2.000 om man kommer sent fredagen). Dette inkluderer 2 netter, 2 middager, 2 frokost og 1 lunsj lørdagen. Alle får enerom.
Man kan også alternativt bli til mandag 1. mai for lokale arrangementer for en ekstra tusenlapp.

Kontakt for påmelding:

Eli Stangeland tlf 905 53 679 / mail: post@jaunsen.no eller Yvonne Pasali tlf 930 18 700.

Premiering i turneringene: fredagen kr 1.000, Hoved lørdagen kr 3.000, Oppsamling lørdagen kr 1.500.

Der settes en maks grense på 30 stk, så her er det "førstemann til mølla" som gjelder.

(Der er allerede meldt inn 10 stk)

 

 
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND