logo
Hovedmeny


Ny klubb etablert i Alta!
Av Sentralstyret (YP), 11. September 2022 16:05
Sist endret 12. September 2022 13:36
 

Etter flere måneder i tenkeboksen, bestemte Kent-Emil Kristiansen seg for å hoppe i det! Med god støtte og medstiftere Andreas Åsheim, Kim-Andre Engseth og Mette Gro Bekkemellem er de nå klar for mye live- og ikke bare nett-spilling i det som nå blir NBgFs nordligste klubb.


Kent-Emil var en ganske ukjent spiller i miljøet før han dukket opp på 2 nett-turneringer, i koronatiden, desember 2020. Første gang live -i forbundets regi- stilte han i NM i Oslo 2021. Hvor han attpåtil kom til finalen, slått av Kjetil Schrumpf. Den eneste han tapte 3 ganger mot.

«Ja, det var surt. Men samtidig rettferdig at han skulle vinne siden jeg kun klarte vinne en gang over han – og han tre ganger mot meg»

Men når vi ser på ratingen til Kent-Emil har han faktisk spilt i 2005. I NM i Stavanger. Hva skyldes det at du holdt deg vekke i 15 år?  

«Jeg holdt meg ikke vekke, men har spilt backgammon privat i mange år før 2005 og frem til 2021. Jeg dro også et par ganger til Oslo og besøkte Adler Suhr sine turneringer som han arrangerte i forskjellige lokaler. Utrolig artig! Adlers Cup het det. Veldig kjekt med live-spilling. Pluss jeg spilte mye på start.no. Og der var det jeg fikk nyss om en turnering i 2003, som jeg ikke rakk å være med på. Den samlet visstnok 174 deltagere!»

(Litt avsporing, men det stemmer. NBgF sin Start lll-turnering har rekorden i en nett-turnering arrangert av forbundet. I resultatene fra 24.05.2003 finner vi både Jannis Mougios og Dan Vidar Nilsen - som også har holdt seg vekke i 17 år.)

«Men hadde jeg visst dengang i 2003/ 2005 at NBgF hadde egen webside og at der er et livlig klubbmiljø over hele landet, ja da ville jeg nok vist meg lenge før. Og først i NM 2021 fikk jeg vite at Geir Pedersen bor i Alta! Han blir en viktig ressurs for oss fremover. Det er gull verdt å ha en slik person med oss i vårt miljø.

Norgescup har bidratt mye til at jeg har fått spille med erfarne spillere + at jeg har fått med meg både Andreas og Kim-Andre. Nå er vi alle sugen på klubb-spilling.

Jeg har kommet til 3 finaler på 1 år; NM Mellomklassen 2021, NM Online Mester- og Mellomklassen 2022. Kanskje tallet 4 vil klaffe for meg? Kun 4 dager til NM i Sandnes.

Så nå er det først fokus på NM, før vi skal bestemme oss for lokale, klubbdag osv. Vi har jo også sagt oss villige til å arrangere NM i 2023 og det gleder jeg meg stort til.»

Det blir spennende å følge klubben fremover.

 

 

 

 




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND