logo
Hovedmeny


Norgescup 2023 er ferdigspilt og alle 3 sluttspill blir i januar 2024.
Av KF/YP, 15. Desember 2023 10:24
Sist endret 19. Desember 2023 07:12
 

De 16/16/8 beste fra 3 poengtabeller er klare. Les mer i nyheten om format og gjennomføringen av Begynnermøtet (online) 13. januar, Mellommøtet (online) 20. januar og Mestermøtet LIVE i Oslo 27.-28. januar


Vi gratulerer alle 16-16-8 deltagere i sluttspillet og velkommen til nye sjangser i 2024!

Hensikten med Norgescup har vært å være en nasjonal turnering som samler alle spillere over hele landet på like vilkår for å kjempe om titler fordelt på 3 klasser. Turneringene skal bidra til at vi gjør det lettere for nye spillere å oppsøke miljøet, samt gi spillere uten klubbtilgang et godt tilbud. Sist men ikke minst ønsker vi at turneringene skal bidra til at vi besøker klubber når større arrangementer arrangeres.

Norgescup har hatt en innledende kvalifisering med 3 klasser (mester-, mellom- og begynnerklasse) der det samles poeng over et kalenderår. De 16/16/8 med flest poeng ved årsslutt blir invitert til et sluttspill der innsamlet avgift i løpet av året danner premiepotten. Vinnerne av sluttspillene omtales som
«Vinner Mestermøtet», «Vinner Mellommøtet» og «Årets Begynner».

Les mer her: Regler for Norgescup

For begynnerklassen i 2024 må man ha høyere medlemsnr enn 4076 eller erfaringpoeng mindre enn 350. Er man usikker på om man er kvalifisert - spør turneringsleder Yvonne Pasali.

Mestermøtet er en BMAB turnering - og vi vil kåre vinneren av Mestermøte - og i tillegg en PR-vinner, det vil si den med lavest error-rate. Hvem vet, kanskje blir det samme person...
Sted: Oslo 

Der spilles 3. runder lørdag 27. januar og 1. runde søndag 28. januar. 

Alle 16 har allerede akseptert til turneringsleder Marianne S. Husum.
Ved frafall rykker nestemann opp fra listen.

Mellommøtet spilles som fire runder med Monradoppsett og kamper til 13 poeng. Spillerne uten tap etter tre runder spiller i runde fire om første og andreplassen i Mellommøtet. Øvrige spillere med tre seire etter fire runder får delt tredje plass. Spillere med to tap får ikke premie og tas fortløpende ut av sluttspillet.

Turneringen vil være online på HUB lørdag 20. januar, med start kl 16. 

Gjerne Sign-up allerede nå!

Alle 16 får en innbydelse fra turneringsleder Yvonne Pasali snarest mulig med bekreftelse innen 10. januar. Ved frafall rykker nestemann opp fra listen.

Begynnermøtet spilles som tre runder med Monradoppsett og kamper til 9/9/11 poeng. Spillerne uten tap etter to runder spiller i runde tre om første og andreplassen i Begynnermøtet. Øvrige spillere med en seirer etter tre runder får delt tredje plass. Spillere med to tap taes ut før tredje runde.

Turneringen vil være online på HUB lørdag 13. januar, med start kl 16. 

Gjerne Sign-up allerede nå!

Alle 8 får en innbydelse fra turneringsleder Yvonne Pasali snarest mulig med bekreftelse innen 10. januar. 
Ved frafall rykker nestemann opp fra listen.

 




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND