logo
Hovedmeny


Status diskkrasj nbgf.no
Av Visepresident Arne Kristian Nordhei, 5. Februar 2003  
Landsstyret har de siste ukene diskutert hvordan vi skal gå fram etter det katastrofale diskkrasjet i starten av november 2002.


Dere leser allerede nå resultatet av mange timers jobbing. Tom Arild Næss, Ole Friis Iversen og Eirik Milch Pedersen la ned MANGE timers arbeid for å få nettsidene opp igjen. All honnør til dem for dette arbeidet, et arbeid som vi må huske på er frivillig. Det er lett å fokusere på hva som gikk galt, men det er også viktig å fokusere på de tingene som har fungert godt i ettertid av diskkrasjet. I tiden som kommer vil en del personer knyttet til ratingarbeid i klubbene måtte bruke en del timer på å legge inn kamper fra "det sorte hullet" (februar-november 2002). De fleste klubbene har backup av turneringer spilt.

I all hovedsak er det kampdata for de klubbene som mangler backup, alle nyhetene, OBgKs sider og en del administrativ info som har gått tapt. Noen spillere har tapt mye (i form av rating og meritter) pga tapt spilledata, noe som er svært trist. Diskusjonen om hva NBgF bør gjøre videre har vært konstruktiv rundt omkring i klubbene, på diskusjonsforumet og i Landsstyret. Mange gode forslag har kommet, noe vi selvsagt takker for.

Landsstyret har diskutert ulike former for løsning og har besluttet følgende:

* Ratingsystemet skal bestå med de huller og mangler denne krasjen har medført.
* Hver enkelt klubb må så langt det er mulig legge inn de resultater som finnes for perioden.
* NBgF vil supplere med data som gjelder NM 2002.
* NBgF vil bestille en analyse av den ødelagte disken. Kostnaden for denne analysen vil deles av OBgK (2000,-) og NBgF.

(* Når den eksterne analysen foreligger vil Landsstyret ta opp til debatt eventuell videre rekonstruksjon av de tapte data).


Det gjenstår da å oppfordre de ulike ratingansvarlige rundt omkring i landet å legge inn data for turneringer de har backup for. Vi ønsker selvsagt at dere legger inn kampdata for hele turneringer, ikke utdrag av turneringer som man tilfeldigvis husker på. Dette gjelder mange turneringer, så for noen tar det nok litt tid å gjøre dette arbeidet helt ferdig. Lykke til!

mvh Arne Kristian Nordhei
Visepresident NBgF


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND